Ispiši ovu stranicu

Stvorena IT platforma za prekograničnu IT poduzetničku zajednicu

Stvorena IT platforma za prekograničnu IT poduzetničku zajednicu Foto: Marija Molnar

IT sajmom, odnosno završnom konferencijom održanom u Vukovaru, predstavljeni su rezultati dvogodišnjeg EU projekta prekogranične suradnje IT Community Region. U okviru projekta stvorena je IT platforma za potporu prekograničnoj IT poduzetničkoj zajednici. Projekt je vrijedan nešto više od 524 tisuće eura, nositelj je Otvoreni univerzitet Subotica, a partneri VURA – Razvojna agencija Vukovar, Učilište Studium i Regionalna razvojna agencija PanonReg iz Subotice.

- Platforma je namijenjana svim freelancer-ima i poslovnim tvrtkama te njihovom povezivanju. Tu se mogu pronaći informacije kako otvoriti tvrtku, gdje se registrirati, gdje pronaći pečat, koliko je novca potrebno za otvoriti obrt ili trgovačko društvo kao i dodatni alati poput gotovih predložaka za sklapanje poslovnih ugovora, oglasi o ponudi i potražnji poslova te forum. Imamo jako puno korisnika iz Hrvatske, Srbije, BIH pa čak i Mađarske i vjerujem da ćemo te naše freelancer-e uspjeti povezati - naglasio je Danijel Naletilić iz vukovarske razvojne agencije, voditelj projekta.

Osim formiranja IT platforme, kroz projekt je proveden i čitav niz drugih aktivnosti.

- U okviru projekta odradili smo više od 15 radionica, deset webinara, deset sesija tj.video materijala, osam alata, radionice 3D modeliranja, proizvodnje zvuka te opremili tri učionice za sastanke i radionice u Subotici i Vukovaru - pojasnio je Naletilić.

Korisnik se može može besplatno registrirati i povezati s ostalim registriranim korisnicima te razmijeniti ponudu i potražnju poslova i usluga. Svi sadržaji na platformi su besplatni, a može joj se pristupiti na adresi itcommunity.vura.hr

Portal je tehnički izvela vukovarska tvrtka Code Consulting.

 

 

 

Pročitano 558 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar