Ispiši ovu stranicu

Plenković pozvao na cijepljenje, oprez i poštivanje epidemioloških mjera

Plenković pozvao na cijepljenje, oprez i poštivanje epidemioloških mjera Foto: Arhiv HRV-a

S obzirom da je broj novozaraženih korona virusom u uzlaznoj putanji, premijer Andrej Plenković još jednom je pozvao građane na cijepljenje,  oprez i poštivanje epidemioloških mjera.

- Vlada je omogućila da imamo cjepiva u izobilju pa se svatko može cijepiti – poručio je Plenković na sjednici Vlade RH. Naglasio je i da smo dosegnuli 50,6 posto cijepljenog odraslog stanovništva te izrazio ujerenje da će se povratkom u školski ciklus dio građana koji su zbog godišnjih odmora dvojili da se cijepe to sada i učiniti.

Ministarr zdravstva Vili Beroš pak, ukazao je na sjednici Vlade na visok udio necijepljenih covid-19 bolesnika među hospitaliziranim osobama.

- To je pobjeda nad zdravim razumom, pljuska naporima zdravstvenih djelatnika i put ka novom jačanju epidemije. Od 16. do 22. kolovoza od ukupnog broja hospitaliziranih njih 78,7 posto nije bilo cijepljeno, a u bolničkoj statistici od 16. do 24. kolovoza od 3216 osoba s pozitivnim nalazom njih 86,41 posto nije bilo cijepljeno – rekao je Beroš.

 

Pročitano 520 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar