Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Općini Nuštar postavljena tri informativno aktivan sučelja

U Općini Nuštar postavljena tri informativno aktivan sučelja Foto: Novosti.hr

U općini Nuštar postavljena su tri informativno interaktivna sučelja, koja će uskoro biti i stavljena u funkciju, kada se definira sadržaj koji će nuditi.

Dva se nalaze u Nuštru, a jedno u Ceriću. Rezultat je to prijave na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekata primjene koncepta “pametnih gradova i općina” kojima se ostvaruje inovativan i učinkovit pristup upravljanju gradom odnosno općinom te inovativna provedba poslova grada ili općine. Riječ je o pozivu iz 2019. godine, ali je realizaciju odobrenih projekata zaustavila epidemija novoga korona virusa. Razlog zbog kojega je projekt tek sada realiziran, pojasnio je načelnik Općine Nuštar, Hrvoje Drinovac rekavši kako se nisu mogli uklopiti u cijenu.

-Tražili smo 150 tisuća kuna, a Fond nam je odobrio 120 tisuća kuna, odnosno 80 posto tako da smo projekt sufinancirali sa 30 tisuća kuna - rekao je Drinovac dodajući kako općina Nuštar nastoji pratiti mogućnosti koje pruža moderna tehnologija na korist svih svojih stanovnika te vjeruje kako će mještani prepoznati prednosti ovih sučelja koje će im biti od koristi.

Pročitano 522 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI