Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Krešić: Po procijepljenosti stanovništva među uspješnijim smo županijama u Hrvatskoj

U Vukovarsko-srijemskoj županiji broj zaraženih koronavirusom posljednjih dana raste, no srećom riječ je za sada  o pojedinačnim slučajevima zaraze. Kata Krešić ravnateljica vukovarsko-srijemskog Zavoda za javno zdravstvo potvrdila je tu informaciju naglašavajući kako su osobna higijena, nošenje maski i cijepljenje najučinkovitija zaštita protiv koronavirusa. Istaknula je i kako je Vukovarsko-srijemska županija među vodećim županijama kada je procijepljenost stanovništva u pitanju.

-Kada je riječ o odraslome stanovništvu kod nas je trenutno 51 posto stanovništva primilo jednu dozu cjepiva, a 48 posto je potpuno cijepljeno. Po tim vrijednostima se ubrajamo među uspješnije županije u Hrvatskoj. No ne možemo biti u potpunosti zadovoljni jer je potreban još veći broj procijepljenosti da bismo dobili ono što želimo, a to je zaštita što većeg broja ljudi i okončanje ove pandemije. -rekla je Krešić.

Prema riječima dr. Krešić, trenutni porast zaraženih još uvijek ne ukazuje i na postojanje žarišta zaraze koronavirusom u našoj županiji nego je za sada  riječ o  pojedinačnim slučajevima zaraze.

-Riječ je o pojedinačnim slučajevima kod kojih možemo utvrditi izvor zaraze, ali isto tako javljaju se i slučajevi gdje izvor nije poznat,  iz čega možemo zaključiti kako se virus intenzivira i da je sada rizik zaražavanja veći nego što je to bio prijašnjih tjedana.-naglasila je Krešić.

Krešić je ponovno pozvala građane Vukovarsko-srijemske županije da se odazovu cijepljenju i naglasila kako je jedino visoka procijepljenost stanovništva dobra zaštita od zaraze i teškog oblika bolesti koja može završiti sa smrtnim ishodom kao i izlaska iz pandmeije i vraćanja normalnom načinu života na kojega smo svi naviknuli.

Pročitano 718 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI