Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava prokomentirao Vučićeve izjave o Oluji

Gradonačelnik Penava prokomentirao Vučićeve izjave o Oluji Foto: Arhiv HRV-a

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava gostovao je u programu N1 televizije gdje je prokomentirao izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića o Oluji te poslane poruke premijera Plenkovića ka Srbiji.

-  Ja nisam čuo poruku predsjednika Vlade, ne znam kakvu je poruku poslao Srbiji. Mislim da Andrej Penković u tom smislu slabo radi svoj posao. To su prigodne poruke i dok šalje te poruke Srbija otkriva spomenploču generalu Bratiću koji je poginuo u napadau na Vukovar i mi i dalje to komuniciramo, imamo normalne odnose i puno takvih primjera ima i ne možete se oteti dojmu da su poruke premijera fingirane – rekao je Penava.

Gradonačelnik ističe kako pričanje o ustašama najviše ide u korist premijeru i Miloradu Pupovcu:

- Evo neki dan Pupovac priča da neće ustaše u Srb, spominje neke ustaše i tome daje pokriće i sam premijer i ne mogu se danas oteti dojmu odstranjivanja građana i branitelja s ovog mjesta, ne mogu se oteti dojmu da to ide njima u korist. Mislim da je Plenković u mnogočemu sukrivac za ponašanje Srbije i Vučića i za tu preveliku trulu političku korektnost prema Srbiji – izjavio je gradonačelnik Penava.

Ističe i kako je smiješno, u trenutku kada nitko nije vidio ni ustašu ni ustaški pokret u Hrvatskoj, govoriti o tome.

- Ima li simpatizera? Ima sigurno. Poruke ‘za dom spremni’ ne znače odmah da je netko simpatizer i ustaša. U kontekstu u kojem živi Republika Hrvatska već dugo i u odnosu na Srbiju, koja je rehabilitirala četnički pokret, kod nas nećete naći nijednu političku opciju koja podržava nacistički, ustaški pokret, to nećete čuti – rekao je Penava te dodao kako je to povijesna okolnost koja je Hrvate razjedinila.

- To je stvar povijesti, nije trenutak današnjice. SDSS je dio Vlade, tako da pričati o porukama Republici Srbiji je trula priča i priča koja ide u prilog Vučiću i tome kumuju i Pupovac i Plenković – Zaključuje Penava.

Pročitano 1111 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI