Ispiši ovu stranicu

DIP objavio izvješća o financiranju izborne promidžbe

DIP objavio izvješća o financiranju izborne promidžbe Foto: Arhiva HRV

Na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr objavljena su izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe te administrativne sankcije.

Državno izborno povjerenstvo (DIP)  je na sjednicama 19. srpnja i 3. kolovoza donijelo izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe na lokalnim izborima 2021.,  koji su završili izborni postupak u II. i III. krugu izbora.

- U II. i III. krugu lokalnih izbora 2021. proveden je nadzor financiranja izborne promidžbe nad 730 izbornih sudionika te 18 osoba koje nisu postale izborni sudionici. Donijeli smo 158 izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe, 3 administrativne sankcije. Utvrđene su 235 povrede za koje će se, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, dostaviti obavijest Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske - rekao je član i glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva, Slaven Hojski.

Pored navedenog Hojski je rekao kako su na stranici Državnog izbornog povjerenstva objavljeni i tablični pregledi.

- Na web stranicama Državnog izbornog povjerenstva objavili smo i tablične preglede povreda Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, po županijama tako da građani mogu lakše pregledati sve što ih zanima – pojasnio je Hojski.

Pročitano 475 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI