Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 112
Ispiši ovu stranicu

Rekordni promet na Hrvatskim autocestama

Rekordni promet na Hrvatskim autocestama Foto: Arhiva HRV

Ove je godine u Hrvatskoj zabilježen povećan broj noćenja u turizmu s obzirom na protekle godine. Kako se mjere povodom pandemije smiruju, građani i turisti sve više biraju našu obalu za svoje godišnje odmore. Hrvatske autoceste imale su pune ruke posla u održavanju cesta što se odrazilo i u broju naplaćenih cestarina.

Hrvatska svake godine postaje sve popularnija destinacija za turiste, pogotovo početkom kolovoza kada dionice Hrvatskih autocesta postaju pune vozila svih vrsta. Tijekom proteklog vikenda na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta zabilježen je promet 926 tisuća vozila i naplaćena cestarina od 52,9 milijuna kuna, što su porasti za više od 32 i 39% u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i blagi porasti u odnosu na rekordnu 2019. godinu kada je cestama prošlo 2% više automobila, a iznos naplaćenih cestarina bio 0.2% veći.

Po ukupnim podacima za mjesec srpanj, promet je veći za 1,5 % u odnosu na srpanj 2019. godine koja je po svim turističkim parametrima bila rekordna godina no naplaćena cestarina u srpnju manja je za 4% u odnosu na 2019. godinu.

Iz Hrvatskih autocesta ističu također da treba uzeti u obzir kako Hrvatske autoceste ove godine nisu uvodile izmijenjenu sezonsku naplatu cestarina odnosno povećanje cijene za 10% te je također dionica Zagreb - Sisak oslobođena naplate cestarina zbog migracije građana pogođenih nedavnim potresima.

Pročitano 547 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI