NAJNOVIJE
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)

Priveden i ispitan zbog ratnog zločina u Negoslavcima i Petrovcima

Priveden i ispitan zbog ratnog zločina u Negoslavcima i Petrovcima Foto: Arhiv HRV-a

Temeljem kaznene prijave Ravnateljstva policije MUP-a RH, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku provelo je ispitivanje državljanina RH i BIH rođ.1962.godine zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnoga stanovništva, a Županijski sud u Osijeku mu je odredio istražni zatvor. Sumnjiči ga se da je 1991.godine kao pripadnik milicije SAO Krajine sudjelovao u nezakonitim uhićenjima, zatvaranju i zlostavljanju nesrba u Negoslavcima i Petrovcima.

Osnovano se sumnja da je okrivljeni 59-godišnjak od sredine rujna do kraja listopada 1991. godine kao pripadnik milicije SAO Krajine, protivno odredbama međunarodnog običajnog ratnog i humanitarnog prava o zaštiti civila, sudjelovao u nezakonitim uhićenjima, zatvaranju i zlostavljanju pripadnika nesrpske nacionalnosti na okupiranom području. Tako se navodi da postoji osnovana sumnja kako je okrivljenik 19. rujna 1991. u Negoslavcima, zajedno s danas pokojnim pripadnikom milicije i jednim nepoznatim pripadnikom milicije, više sati u prostorijama stanice milicije u Negoslavcima zlostavljao uhićene civile (1946., 1955. i 1950.). Dvojicu pretučenih oštećenika potom su odveli izvan zgrade milicije i od tada im se gubi svaki trag, dok su trećeg oštećenika (1950.) nastavili udarati uslijed čega je izgubio svijest. Nakon toga su ga ostavili samog u prostoriji zavezanog za naslon stolice s rukama na leđima.

Nadalje, osnovano se sumnja da je okrivljenik 17. listopada 1991. u podrumskim prostorijama Doma kulture u Petrovcima, u kojima su bili zatočeni civili (1948., 1946. i 1941.), s još jednim nepoznatim pripadnikom milicije, naizmjenično zlostavljao trojicu zatočenika udarajući ih gumenim palicama po glavi i svim dijelovima tijela, a postoji i osnovana sumnja i da je tijekom studenoga 1991. godine u Petrovcima, zajedno s još jednom nepoznatom osobom u uniformi, u večernjim satima došao u obiteljsku kuću oštećenice (1975.) . lišio ju slobode i radi navodnog ispitivanja odvezao automobilom u prostorije stanice milicije SAO Krajine gdje ju je uz prijetnje i silovao.

Pročitano 122 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija