Ispiši ovu stranicu

Krv u Vukovaru darivalo 45 članova UHB Petrokemije Kutina

Krv u Vukovaru darivalo 45 članova UHB Petrokemije Kutina Foto: Marija Molnar/Grad Vukovar

U Gradskom društvu Crvenog križa Vukovar održano je 18.Memorijalno darivanje krvi Krajinović-Sović u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja (UHB) Petrokemije Kutina, a krv je darovalo 45 članova udruge.

Naime, tradicionalno od 2002.godine članovi ove udruge dolaze u Vukovar kako bi darivali krv, a 2004.godine su s vukovarskom bolnicom potpisali i Povelju o prijateljstvu i suradnji, pa se od tada ova akcija provodi pod nazivom Memorijalno darivanje krvi Krajinović – Sović.

Ivan Krajinović, nekadašnji radnik Petrokemije, heroj je Domovinskoga rata i vukovarski branitelj ubijen na Ovčari. Miljenko Sović pak bio je dugogodišnji predsjednik Dobrovoljnog društva darivatelja krvi Petrokemije koji je preminuo na svom radnom mjestu.

- Danas smo punoljetni, odnosno 18. put smo u Vukovaru na ovom memorijalnom darivanju krvi. Naši su članovi na ovaj način od 2002. godine Vukovaru dali preko 400 litara krvi i iznimno smo ponosni na njih. Puni smo emocija i nemamo riječi kojima bi se moglo opisati što nama znači dolazak u Vukovar. Sada smo posebno sretni i zbog činjenice da je Vukovarac Damir Martin osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju - istaknuo je predsjednik udruge Stjepan Šalković.

Kutinjani krv2

U ime Grada Vukovara Kutinjane je pozdravio zamjenik gradonačelnika Filip Sušac koji se također pridružio akciji i darivao krv.

-Iznimno sam ponosan na činjenicu da su građani Kutine i radnici Petrokemije svojom krvlju branili Vukovar 1991.godine, a danas simbolično nastavljaju darivati krv Vukovaru i u miru. Zahvaljujem im se u ime Grada Vukovara na tome. Ujedno želim potaknuti što više ljudi na ovu plemenitu gestu darivanja krvi. Osobno mi je čast da se danas mogu priključiti ovoj ekipi i po 23. put darivati krv – istaknuo je Sušac.

 

Kutinjani krv Susac

 

Vlatko Glavaš, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar naglasio je da im je velika čast ugostiti branitelje iz Kutine.

-Ovo je njihov veliki humanitarni projekt i nadam se i da će ostati još dugo godina u tradiciji. Ovaj događaj ujedno osim darivanja krvi predstavlja i jedno veliko i lijepo druženje gdje se povezujemo kao gradovi - rekao je Glavaš.

Naglasio je i da je zadovoljan općenito odazivom građana na dobrovoljne akcije darivanja krvi, a da se broj zainteresiranih za sudjelovanjem u akcijama zadnje tri godine povećava.

- U tom smislu nadam se da ćemo biti u prilici organizirati što veći broj akcija kako bi svi oni koji to žele mogli doći na red da daruju krv – istaknuo je Glavaš.

 

 

 

Pročitano 558 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar