Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Kninu najavljen program obilježavanja 26. obljetnice VRO Oluja

Državni tajnik MORH-a, Zdravko Jakob Državni tajnik MORH-a, Zdravko Jakob Foto: MORH

U povodu svečanog obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu je održana konferencija za novinare na kojoj su članovi Organizacijskog odbora prezentirali tijek priprema i program središnje svečanosti u Kninu 5. kolovoza.

Državni tajnik Ministarstva obrane, Zdravko Jakob je rekao kako su pripreme pri kraju. Na terenu su predstavnici triju ministarstava, predsjednika RH, Sabora i Vlade te Grada Knina i HZJZ-a. Također je rekao da će program upotpuniti i zrakoplovne snage, a naglasio je i da će se sve održati u skladu s epidemiološkim mjerama.

Središnji program održat će se 5. kolovoza na stadionu NK Dinara u Kninu, što će omogućiti prisustvo većeg broja sudionika, u skladu s mjerama stožera. Prijedlog programa usuglašen je i s predstavnicima udruga domovinskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Svečanost započinje budnicom u 6:30 ulicama Knina. Polaganje vijenaca i cvijeća ispred spomenika hrvatske pobjede u Oluji održat će se u 8:45, nakon čega će se u 9:40 na stadionu NK Dinara održati središnja svečanost. Svečano podizanje državne zastave na Kninskoj tvrđavi moći će se pratiti na videozidu koji će biti postavljen na NK Dinara. Uz obraćanje državnog vrha, predviđeno je i prigodno obraćanje hrvatskog branitelja i zatočenika srpskog logora Danijela Rehaka. Središnji program završava nastupom akrobatske grupe Krila Oluje, nakon čega će se u 11:45 u crkvi Sv. Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta održati sveta misa za domovinu.

U večernjim satima, u 20:05, održat će se koncert orkestra Oružanih snaga na Kninskoj tvrđavi, bez publike, koji će se izravno prenositi.

 

 

Pročitano 476 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI