Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Za kršenje prometnih propisa u kružnome toku kazna do 5.000 kuna

Hrvatski radio Vukovar fotografirao je vrlo opasan prometni prekršaj u kružnome toku - vožnju u suprotnome smjeru Hrvatski radio Vukovar fotografirao je vrlo opasan prometni prekršaj u kružnome toku - vožnju u suprotnome smjeru M.Čorak

Kružni tokovi na prometnicama često su uzrok prometnih nesreća, iako se kružni tokovi grade u cilju povećanja sigurnosti prometa, kako bi se smanjio broj mogućih točaka doticanja vozila, kod nepreglednih i nepravilnih raskrižja te smanjio rizik od sudara  vozila i povećala je protočnost prometa. Najčešći prekršaj je oduzimanje prednosti u kružnome toku. Mnogi vozači ne vole ovakve dijelove prometnica. Zvonko Mudri, vlasnik autoškole, stručni voditelj, predavač i instruktor smatra da problem vožnje u kružnome toku više imaju stariji vozači koji su vozački ispit polagali kada kružni tonovi nisu bili sastavnica prometnica a nisu vozili u gradovima koji ih imaju.

-Današnji polaznici u autoškolama redovito voze upravo kroz kružne tokove kako bi stekli sigurnost i znanje kada su prometni propisi u pitanju- rekao je Mudri te napomenuo kako ima i onih koji namjerno krše prometne propise u kružnome toku, vozeći u suprotnome smjeru ili čak poprijeko, uglavnom u kasnim noćnim satima. Riječ je o mladim vozačima. 

Kazne za prekršitelje prometnih propisa u kružnome toku su velike, od dvije do pet tisuća kuna, potvrdila je policija.

-Izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju najmanje tri mjeseca, ako je prekršaju učinjen drugi put, najmanje šest mjeseci ako je učinjen treći, odnosno svaki novi puta, a ako je prekršaj učinjen prvi puta kazna je mjesec dana zabrane upravljanja  motornim vozilima.- pojasnio je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Uz navedene kazne, takvim vozačima se u evidenciju upisuju četiri prekršajna boda, ako je pravomoćnom odlukom prekršitelj proglašen krivim.

Pročitano 687 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI