Ispiši ovu stranicu

Unatoč vrućinama nema više intervencija Hitne pomoći

U Osijeku više intervencija, u Vukovaru nema povećanja U Osijeku više intervencija, u Vukovaru nema povećanja HRV

Tijekom ovoga toplinskoga vala u Vukovarsko-srijemskoj županiji nije zabilježen izraženiji porast poziva niti intervencija Hitne medicinske službe, izjavila je Jelena Kovačević, voditeljica Službe hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

Smatra da se građani pridržavaju preporučenih mjera ponašanja tijekom vrućina, a one podrazumijevaju neizlaženje iz kuće između 11 i 17 sati, rashlađivanje stambenih prostora ili boravak u rashlađenim javnim prostorima, konzumiranje lakših obroka.

Moraju li izlaziti, na glavi trebaju imati pokrivalo, sa sobom ponijeti bocu vode te odjenuti široku laganu pamučnu odjeću.

U 24 sata ova služba ima 30-35 intervencija. Kovačević je rekla i da je broj intervencija smanjen u odnosu na vrijeme kada je pandemija koronavirusa bila na vrhuncu.

Hitna pomoć u Osijeku ovih dana ima znatno više poziva i intervencija, i do 30 posto. Boris Zubić iz Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije kaže da se ljudi najviše žale na slabost, malaksalost, vrtoglavice, omaglice, prijeteću nesvjesticu.

Bilo je više kolapsa na javnim mjestima i kod kuće kao i moždanih udara, a povećan je broj prometnih nesreća jer je zbog visoke temperature slabija koncentracija vozača u prometu.

Pročitano 479 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun