Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vlada RH podržala daljnju izgradnju „Hrvatske kuće“ u Subotici

Vlada RH podržala daljnju izgradnju „Hrvatske kuće“ u Subotici Foto: HNV

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 22. srpnja, jednoglasno usvojila Zaključak kojim se odobrava dodatnih 2.000.000 kuna za izgradnju „Hrvatske kuće“ u Subotici i kadrovsko osnaživanje hrvatske zajednice u Republici Srbiji.

Sredstva će biti prebačena posredstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji također pruža snažnu podršku ovom projektu. Time je osiguran nastavak započetih radova na objektu u kojem će se nalaziti dvije krovne institucije Hrvata u Republici Srbiji: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji i NIU „Hrvatska riječ“, a sa sadašnjim prostorima HNV-a i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata činit će jedinstvenu cjelinu.

Podsjetimo, kako je 28. travnja ove godine polaganjem temeljnog kamena obilježen početak radova na spomenutom objektu, a svečanosti su nazočili ministar vanjskih i europskih poslova i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman te Zvonko Milas, tajnik SDU-a. Zahvaljujući kontinuiranoj potporiVlade, do kraja godine predviđa se završetak vanjskih građevinskih radova. Inače, riječ je o prvom značajnijem kapitalnom projektu hrvatske zajednice u Republici Srbiji koji financira Vlada Republike Hrvatske, a počeo se realizirati u aktualnom IV. sazivu HNV-a.

 

Pročitano 505 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI