Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Polaganjem vijenaca i svetom misom u Vukovaru će se obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U Vukovaru će se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, obilježiti  odavanjem počasti hrvatkim braniteljima polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata i svetom misom, najavio je Zlatko Zaoborni, član Savjeta za branitelje gradonačelnika grada Vukovara. Dodao je i kako će izaslanstvo grada Vukovara nazočiti središnjoj svečanosti obilježavanja 26. obljetnice vojno-redarstvene oslobodilačke akcije Oluja koja će se 5. kolovoza održati u Kninu, na stadionu NK Dinara, dok će se protokolarni dio programa održati na kninskoj Tvrđavi.  

Podsjetimo, vojno-redarstvena oslobodilačka akcija Oluja započela je 4. kolovoza 1995. u ranim jutarnjim satima, oslobađanjem  više gradova na širem  hrvatskom okupiranom području. Petoga kolovoza oslobođen je Knin, a  točno u podne, na kninskoj tvrđavi zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava; 6. kolovoza oslobođeno je Plaško, Lički Osik, Vrhovine, Obrovac, Korenica, Slunj i Plitvice, a već 7. kolovoza akcija "Oluja" je završena. Vojno redarstvena akcija Oluja trajala je 84 sata i uz Knin, oslobođeno je jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja. Hrvatska vojska i policija oslobodile su Gračac, Lovinac, Benkovac, Kijevo, Vrliku, Dubicu, Primišlje kraj Slunja te više prometnica, čime su došle na samu međunarodno priznatu granicu Hrvatske i BiH.

Pročitano 475 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI