Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 112
Ispiši ovu stranicu

Osvrt premijera Plenkovića na prisustvo predstavnika srpske nacionalne manjine na svečanostima u Kninu

Osvrt premijera Plenkovića na prisustvo predstavnika srpske nacionalne manjine na svečanostima u Kninu Foto: Arhiva HRV

U četvrtak, 5. kolovoza, održat će se 26. svečana obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja u kojoj je oslobođen prostor tzv. Republike Srpske Krajine, Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu za koje je i nedavno predstavljen program. Na prisustvo predstavnika srpske nacionalne manjine na svečanosti osvrnuo se i premijer Andrej Plenković.

Govoreći o Nacionalnom planu oporavka, sigurnoj turističkoj sezoni, infrastrukturnim projektima poput spajanja hrvatskog teritorija Pelješkim mostom, nakon punih 300 godina, premijer Andrej Plenković prokomentirao je i odnos Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom. Osvrnuo se i na ovogodišnju proslavu vojno-redarstvene operacije Oluja, na kojoj neće biti predstavnika srpske nacionalne manjine, kao što je to bio slučaj prošle godine, kada se održavao poseban program povodom 25. obljetnice.

- Pa mislim da smo lani napravili sve što je trebalo napraviti, lani je bila godina gesti, bila je 25. obljetnica Oluje, bila je prvi put naša Vlada, druga u kojoj je Boris Milošević potpredsjednik Vlade, u kojoj je po broju zastupnika u Hrvatskom saboru SDSS druga stranka, u parlamentarnoj većini, sve to ima svoj smisao, ne možemo sad svaki put to ponavljati, mislim da je važnost te poruke poslane lani, ja tu ništa ne inzistiram niti forsiram - izjavio je premijer Plenković.

Podsjećamo, središnji dio programa 5. kolovoza održat će se na stadionu Nogometnog kluba Dinara u Kninu dok će na Tvrđavi biti održan protokolarni dio. Sve ostale aktivnosti održat će se na igralištu i prenosit će se putem videozida.

Pročitano 485 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI