Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Pandemija koronavirusa u nekim je bolnicama smanjila broj novorođene djece

Tijekom pandemije koronavirusa broj novorođene djece u pojedinim je bolnicama u okruženju gotovo nepromijenjen, primjerice, vukovarskoj Nacionalnoj Memorijalnoj bolnici, dok Klinički bolnički centar Osijek bilježi mali porast broja novorođenih. Podatci iz njegove Klinike za ginekologiju i opstetriciju  pokazuju kako je u  2019. godini  bilo 1897 novorođene djece, a u 2020.  Klinika bilježi porast broja novorođenčadi za 87, odnosno ukupno 1980, dok je u ovoj godini do sada broj novorođene djece u ovoj bolnici 946. Opća županijska bolnica Vinkovci, pak, bilježi smanjenje poroda u posljednjih godinu i pol dana. Voditelj Odjela ginekologije i opstetricije dr. Zvonimir Juzbašić smanjenje broja poroda tumači općim padom nataliteta u Hrvatskoj.

-Broj poroda u našoj je bolnici smanjen za nekih 10 posto 2020. u odnosu za 2019. ali mislim da je to trend u Hrvatskoj- rekao je Juzbašić.

Svoju je izjavu dr. Juzbašić potkrijepio i podatcima prema kojima je 2019. godine bilo 747 poroda, 2020. godine 690  poroda. Juzbašić dodaje i kako su tijekom pandemije koronavirusa imali pozitivnih pacijentica na COVID 19 ali su postupali sukladno  propisanim epidemiološkim mjerama i nije bilo nikakvih komplikacija niti za rodilje niti za novorođenčad.

Pročitano 667 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI