NAJNOVIJE
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)

Za zaštitu od poplava 212 milijuna kuna

Predstavljanje projekta Predstavljanje projekta Hina

Hrvatske vode i Državni hidrometeorološki zavod obilježili su početak provedbe Projekta unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u Republici Hrvatskoj - VEPAR, vrijednog oko 250 milijuna kuna, od čega je 212 milijuna sufinancirano iz EU.

Negrađevinskim mjerama bit će osigurani i sistematizirani nedostajući podatci vezani za slivove, vodotoke, regulacijske i zaštitne vodne građevine te će se unaprijediti Vodno-Ekološko Praćenje, Analize i Rješenja - odnosno VEPAR.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako će se projektom nabaviti oprema te će osuvremeniti više od 600 vodomjernih stanica, a što će biti temelj za buduća bolja prognoziranja, obavještavanja stanovništva i pravodobnu reakciju. 

Ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda Branka Ivančan-Picek rekla je da se nalazimo u razdoblju klimatskih promjena, ali da se ekstremne kiše koje izazivaju poplave mogu sedam do deset dana unaprijed najaviti. Kaže da su njihova upozorenja u rangu 70 posto točnosti, no smatra da je bolje prihvatiti to upozorenje i pripremiti se, nego upozorenje zanemariti.    

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak rekla je da je projekt od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku.

"Milijarda i 600 milijuna eura, odnosno 12,2 milijarde kuna na raspolaganju nam je samo iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u novom razdoblju, a dodatno i paralelno s time i resorna ministarstva rade na reformi sustava te su predvidjeli određena sredstva i iz nacionalnog programa Oporavka i otpornosti", istaknula je Tramišak.

 

 

Pročitano 127 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija