Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Grof Eltz potražuje u Lovasu 75 hektara zemlje

Općinsko vijeće Lovasa donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, a riječ je o zemljištu na površini od oko 75 ha na području katastarskih općina Lovas i Opatovac, koje je programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države predviđeno za zakup, povrat, ili ostale namjene.

Načelnica Općine Lovas, Tanja Cirba kaže kako za predmet natječaja postoje određene kočnice, jer grof Eltz traži povrat toga zemljišta.

- Nismo bili u mogućnosti staviti taj oblik zemljišta u bilo koji drugi vid raspolaganja već samo u zakup u trajanju od pet godina, odnosno do ostvarivanja prava na povrat. S obzirom je riječ o jedinom državnom poljoprivrednom zemljištu u Općini Lovas, očekivali smo da se povrat riješi na neki drugi mogući način. Međutim, stajalište ministarstava pravosuđa i poljoprivrede je da se zemljište mora predvidjeti za povrat -

rekla je načelnica Cirba dodajući kako će se raspisati natječaj za privremeni zakup zemljišta na pet godina, s mogućnošću produljenja, odnosno do pravomoćnosti rješenja o povratu.

Pročitano 619 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI