Ispiši ovu stranicu

Ministar Beroš: 15 teže ozlijeđenih u nesreći kod Slavonskog Broda

Ministar zdravstva Vili Beroš Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: Arhiv HRV-a

Ministar Vili Beroš obratio se medijima iz Slavonskoga Broda, gdje se u nedjelju u jutarnji satima dogodila teška prometna nesreća.

Ministar je objavio nove detalje o nesreći i rekao kako je 15 teže ozlijeđenih, među kojima je i jedna 15godišnjakinja.
- U vozilu je bilo i 15 maloljetnika, jedna djevojčica je teže stradala - rekao je Beroš te dodao kako je neozlijeđenima osiguran smještaj, hrana i sve što im je potrebno.

Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu za medije rekla kako je u pružanju liječničke pomoći sudjelovalo osam timova.
-  U 6:23 smo dobili poziv, u 6:26 se krenulo na teren.  Djelatnici hitne medicinske pomoći na mjestu prometne nesreće bili su za pet minuta - rekla je Grba-Bujević.

Ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić rekao je kako se radi o raznim ozljedama.

Ozlijeđeni su hospitalizirani u promptno pripremljene prostore koji su hitno osposobljeni za ovu potrebu, a napravljeni su im i PCR testovi. Dvoje ozlijeđenih je u Jedinici intenzivnog liječenja, a troje ozlijeđenih je već operirano.

- Petnaest osoba je teško ozlijeđeno. Imali smo tri operacije, a to ne isključuje mogućnost novih operacija. Svi su pacijenti zbrinjeni po pravilima - rekao je Samardžić.

Pročitano 151 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI