Ispiši ovu stranicu

EU digitalne Covid potvrde o cijepljenu od danas vrijede 270 dana

EU digitalne Covid potvrde o cijepljenu od danas vrijede 270 dana Foto: Arhiva HRV

Od danas EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju vrijede do 270 dana te se njihov status može provjeriti i u mobilnoj aplikaciji CovidGO, izvijestila je Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) u petak.

Navode kako će se trajanje ranije izdanih potvrdi automatski produžiti te nije potrebno nanovo podnositi zahtjev, a građani od ovoga tjedna također mogu svoje potvrde pohraniti i u digitalni novčanik mobilne aplikacije CovidGO.

U mobilnoj aplikaciji CovidGO može se provjeriti i status potvrde koji je u skladu s hrvatskim pravilima verifikacije.

- EU digitalnu Covid potvrdu o cijepljenju mogu dobiti osobe koje su cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti Covid-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) te osobe koje su cijepljenje s dvije doze različitih cjepiva koja se primaju u dvije doze, primjerice, osoba je primila prvu dozu cjepiva AstraZeneca, drugu Pfizer. Potvrda će u oba slučaja, sukladno novim pravilima, biti valjana 270 dana od dana cijepljenja drugom dozom - navodi se u priopćenju AKD-a.

Osobe koje su cijepljene cjepivom Janssen, koje se prima u jednoj dozi, od sada potvrdu mogu zatražiti 15. dan od primitka doze cjepiva. Potvrda će im također biti valjana 270 dana od dana cijepljenja. 

- Potvrdu mogu zatražiti i osobe koje su cijepljene jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan test. Potvrdu mogu zatražiti od dana cijepljenja te će im ona vrijediti 270 dana - stoji u priopćenju.

Građani koji svoje potvrde prime preko elektroničke pošte mogu je spremiti u digitalni novčanik klikom na poveznicu iz e-pošte u kojem se nalazi i lozinka.

Ranije izdane potvrde građani mogu spremiti skreniranjem QR koda te unošenjem lozinke s potvrde.

Pročitano 480 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI