NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava prokomentirao Vučićeve izjave o Oluji

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava gostovao je u programu N1 televizije gdje je prokomentirao izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića o Oluji te poslane poruke premijera Plenkovića ka Srbiji.

(Četvrtak, 05 Kolovoz 2021 15:21)
U Srbiji obilježen dan sjećanja, Vučić osudio Oluju

Dok Hrvatska slavi dan pobjede u Domovinskom ratu s druge strane u Srbiji su obilježili Dan sjećanja na stradale i izbjegle Srbe u Hrvatskoj.

(Četvrtak, 05 Kolovoz 2021 15:18)
Plenković: Nikad nećemo dopustiti da se dovodi u pitanje obrambeni karakter Oluje
Središnja svečanost 26. obljetnice Oluje započela je polaganjem vijenaca na središnjem gradskom trgu u Kninu. Hrvatski barjak zavijorio se na kninskoj tvrđavi, a podigli su ga branitelji i članovi obitelji poginulih branitelja.  Nakon podizanja zastave, pročitana su imena 241 poginulog i dvojice nestalih hrvatskih branitelja tijekom Oluje. Središnja svečanost održala se na nogometnom stadionu u Kninu, prenosi Media servis.
(Četvrtak, 05 Kolovoz 2021 12:28)
Na području županije vjetar lomio krošnje drveća

Jako nevrijeme zahvatilo je u četvrtak dopodne vinkovačko i vukovarsko područje pri čemu je vjetar lomio krošnje drveća, prenosi HINA.

Iznimno jak vjetar prouzročio je štetu i na pojedinim objektima s kojih je odnio limeni pokrov.

Oštećeni su i pojedini osobni automobili uslijed pada grana i limova s krovova.

Jaka kiša prouzročila je problem s odvodnjom u pojedinim domaćinstvima na nižim područjima.

Prometnice su prohodne i promet se odvija normalno, doznaje se od dežurnih službi.

(Četvrtak, 05 Kolovoz 2021 12:26)
U Hrvatskoj 247 novooboljelih COVID-19

U posljednja 24 sata zabilježeno je 247 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.221.

Među njima su 154 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata. 
Preminule su tri osobe.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 364.491 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8.270 preminulo, ukupno se oporavilo 355.000 osoba od toga 170 u posljednja 24 sata.
U samoizolaciji je trenutno 4.048 osoba. 
Do danas je ukupno testirana 2.332.341 osoba, od toga 8.044 u posljednja 24 sata.
Zaključno s 4. kolovoza utrošeno je 3.109.586 doza cjepiva, a cijepljeno je 40,8% ukupnog stanovništva, odnosno 49,1% odraslog stanovništva. Na dan 4. kolovoza utrošeno je 10.705 doza cjepiva, a od toga je 3.547 osoba cijepljeno prvom dozom.
Zaključno s 4. kolovoza 1.656.936 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.506.706 osoba (1.452.650 osoba cijepljeno s dvije doze te 54.056 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 44,70% odraslog stanovništva.
(Četvrtak, 05 Kolovoz 2021 12:23)
Pristižu čestitke povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice (VRO) Oluja

Hrvatska danas obilježava Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja u Kninu.

(Četvrtak, 05 Kolovoz 2021 11:20)
U županiji nema novopozitivnih osoba na koronavirus
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata PCR testiranjem na COVID-19 nisu potvrđene pozitivne osobe na COVID-19.
Preminulih osoba nema.
Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 12471, od kojih je 12128  izliječenih, a ukupno je preminulo 259 osoba.
Trenutno su u županiji tri osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. 
U protekla 24 sata testirano je 185 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 78809.
U samoizolaciji na području županije je 229 osoba.  
Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, nema pozitivnih radnika iz sustava zdravstva.
U samoizolaciji iz sustava zdravstva nema zdravstvenih radnika.
(Četvrtak, 05 Kolovoz 2021 11:16)

U Osijeku predstavljen Regionalni centar veterana za psihosocijalnu podršku i savjetovanje o mentalnom zdravlju

U Osijeku predstavljen Regionalni centar veterana za psihosocijalnu podršku i savjetovanje o mentalnom zdravlju Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja i Veleposlanstva SAD-a u Osijeku je predstavljen projekt budućeg Regionalnog centra veterana za psihosocijalnu podršku i savjetovanje o mentalnom zdravlju.

Projekt su predstavili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i Mark Lewis Flaming, savjetnik i otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u RH. Uz njih, predstavljanju projekta i radnom sastanku nazočili su pukovnik Bradley Ritzel, načelnik Američkog ureda za obrambenu suradnju, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović, državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100%- tnih HRVI I. skupine te predstavnici drugih braniteljskih i stradalničkih udruga.

- Izuzetno sam sretan i ponosan i zahvaljujem partnerima iz SAD-a što su prepoznali značaj ovog projekta kojim će se daljnjim proširenjem i uređenjem prostora uspostaviti Regionalni centar veterana za savjetovanje o mentalnom zdravlju i psihosocijalnu podršku te proširiti usluge – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, istaknuvši i izvrsnu suradnju s Koordinacijom udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije.

Pojasnio je kako će se navedeni prostor moći koristiti za pružanje različitih oblika podrške kroz individualne i grupne modele pomoći, održavanje psiholoških radionica, pružanje usluga savjetovanja te različitog oblika terapijskog rada, a intenzivirat će se i suradnja s udrugama iz Domovinskog rata, čime će se pridonijeti poboljšanju kvalitete življenja populacije o kojoj skrbimo.

Savjetnik i otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u RH Mark Lewis Fleming izrazio je zadovoljstvo razvojem odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, kao i ovim projektom koji će pridonijeti poboljšanju skrbi za hrvatske branitelje.

- Želimo vam i nadalje biti partner i budite sigurni da ćemo i ubuduće podržati vaše kvalitetne projekte - poručio je Fleming.

Budući Regionalni centar veterana za psihosocijalnu podršku i savjetovanje o mentalnom zdravlju predstavljen je u sadašnjem prostoru Centra za psihosocijalnu podršku Osječko-baranjske županije i Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja, koji godišnje pruže više od 8.000 različitih vrsta pomoć i intervencija za hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata. Način rada temelji se nas multidisciplinarnom pristupu, a posebnost modela pomoć je mobilni obilazak korisnika i odlazak u obitelju, uz svakodnevno pružanje pomoć i u prostorijama Centra i Područnog odjela.

Postojeći koncept prostora u kojem su objedinjeni Područni odjel Ministarstva i Centar za psihosocijalnu pomoć Osječko-baranjske županije te županijski ured za hrvatske branitelje okupio je na jednom mjestu temeljne institucije važne za rješavanje svakodnevnih potreba hrvatskih branitelja te je omogućena brža i lakša pomoć korisnicima i neposredno rješavanje problema te veća učinkovitost u radu.

Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi projekt „Uspostava veteranskih centara u Republici Hrvatskoj“ ukupne alokacije 339 milijuna kuna, a koji obuhvaća izgradnju i opremanje četiri veteranska centra - u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku. U okviru nove financijske perspektive 2021.-2027. u planu je i prijava projekta veteranskog centra u Osijeku, čime bi na ovoj lokaciji imali uspostavljenu potpunu uslugu pružanja skrbi za sve potrebe hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata s područja Slavonije, a uvažavajući velike ljudske i materijalne gubitke koje je pretrpio Grad Osijek i cijela Osječko-baranjska županija tijekom Domovinskog rata i činjenicu da je udio hrvatskih branitelja u Osječko-baranjskoj županiji 8%, što ovu županiju svrstava odmah iz Grada Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije po zastupljenosti hrvatskih branitelja.

Pročitano 95 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija