Ispiši ovu stranicu

Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike, sufinancira komunalne priključke...

Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike, sufinancira komunalne priključke... Foto: Arhiv HRV-a

U Općini Bogdanovci nagrađuje se svaki srednjoškolac s 500 kuna koji školsku godinu završi s odličnim uspjehom, dok je nagrada za odlične osnovnoškolce 300 kuna. Jedna je to od mjera pomoći koju općina ima u svom programu poboljšanja demografske slike, doznajemo od načelnika Marka Baruna.

-Raspisali smo javni poziv, a novci će sjesti na račune roditelja. Ovo je način da našim učenicima pomognemo kako bi i dalje bili vrijedni i što napredniji – rekao je Barun.

Osim toga, svake godine općina sufinancira i kupnju radnih bilježnica i školskih materijala za sve osnovnoškolce iz Bogdanovaca, Petrovaca i Svinjarevaca, a tu je i posebna odluka za mlade obitelji.

- Riječ je o sufinanciranju troškova priključaka za električnu energiju, plinski distribucijski sustav ili sustav vodnih usluga. Pravo na to imaju mlade obitelji čiji su članovi mlađi od 40 godina. Nastojimo pomoći koliko možemo, a za ovom mjerom vlada velika zainteresiranost jer olakšava kupnju nekretnine. Sve ovdje pobrojane mjere tiču se djece i mladih, a donosimo ih i provodimo ih nadom da će osigurati budućnost u ovim našim mjestima – naglasio je načelnik općine Bogdanovci Marko Barun.

Pročitano 490 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar