Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Produljen rok za prijavu za popisivače stanovništva 2021.

Državni zavod za statistiku produljio je rok za prijavu za popisivače i kontrolore koji će sudjelovati u prvom digitalnom popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021.

Pozivaju sve zainteresirane kandidate za popisivače da na stranici www.popis2021.hr popune prijavu do 18. srpnja 2021., odgovore na postavljena pitanja i sudjeluju u prvom digitalnom popisu stanovništva.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte.

Voditeljica vinkovačke ispostave Područne službe za statistiku Osijek ,Marija Sertić, potvrdila je da je do srijede prijavu za popisivače stanovništva na području županije poslao 651 kandidat dok je za kontrolore pristigla 291 prijava. Prvih je potrebno dvostruko manje, 300, a drugih svega 44.

- Županijsko popisno povjerenstvo objavit će rezultate 30. srpnja, a bodovnu prednost ostvaruju kandidati s višom razinom obrazovanja, iskustvom na prijašnjim popisima ili anketama, nezaposleni i studenti te oni koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznog sredstva.

Terenski popis u kojem će sudjelovati popisivači provodit će se na jesen od 27. rujna do 17. listopada ove godine.

U prosjeku popisivač će moći zaraditi 5000 do 6000 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica i broju samostalno popisanih kućanstava u prvoj fazi popisa.

Preporuka je Stožera civilne zaštite i epidemiologa za sve popisivače da se cijepe, što će, uz poštivanje epidemioloških mjera, cijeli proces učiniti sigurnijim.

Sertić je dodala kako se sugrađani  mogu sami popisati putem portala e-Građani.

Pročitano 529 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI