Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan Dekanić primio prvaka Hrvatske u šahu

Vukovarsko- srijemski  župan Damir Dekanić i njegov zamjenik Franjo Orešković,  primili su Petra Kovača, člana šahovskog kluba „Slaven“ Vukovar koji je prvak Hrvatske u kategoriji kadeta do 15 godina.

 -Izuzetno mi je drago kada naši mladi postižu uspjehe, a primjer Petra potvrđuje kako se s upornošću može puno postići. Kako županija uvijek ćemo poticati i  promovirati  mlade, hrabre i pametne ljude koji se zalažu i koji puno treniraju, ali i u financijskome smislu kao županija  pratiti koliko god je to moguće-rekao je župan.

Petar Kovač, koji je  ujedno i trostruki državni prvak Hrvatske prijašnjih godina u kategorijama do 11 i do 13 godina, skromno kaže kako je konkurencija na šahovskim natjecanjima jaka no on svakome natjecanju pristupa ležerno i to mu pomaže u uspjehu.

-Šah me je naučila igrati baka. Treniram svakodnevno i svoje protivnike već dobro poznajem, jer se srećemo na natjecanjima-rekao je Kovač.

Trener šahovskoga kluba Slaven Zoran Ljikar zadovoljan je Kovačevim uspjehom, ali naglašava kako su na kadetskom prvenstvu Hrvatske u Trogiru u kategorijama U7, U9, U11, U13 i U15 Nikola Konjević i Borna Radić osvojili  11. i 20. mjesto u kategoriji do 13 godina te Filip Jonjić  6. mjesto u kategoriji do 7 godina.

Šahovski klub  Slaven Vukovar svoje prostore otvorio je u Zmajevoj ulici 1 u Vukovaru pa svi koje zanima mogu doći u prostorije kluba ili se prijaviti putem facebook stranice kluba ili  putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pročitano 517 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI