Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Protekloga vikenda dogodilo se 11 prometnih nesreća

Tijekom vikenda, od 2. do 4. srpnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, izvijestila je policija.

U petak, 2. srpnja oko 9,10 sati na cesti Mirkovaci – Privlaka, 85-godišnji vozač osobnog automobila zbog nepropisnog kretanja kolnikom slijeće vozilom s ceste pri čemu je lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 20,15 sati u Mirkovcima, maloljetna vozačica bicikla lakše je ozlijeđena u prometnoj nesreći kada se nepropisno uključila na kolnik pri čemu je na nju naletio osobni automobil.

U 14,45 sati 3. srpnja na autocesti Zagreb – Lipovac, 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom Mercedes njemačkih registracijskih oznaka krećući se lijevom prometnom trakom autoceste te, iako je desna prometna traka bila slobodna, davanjem svjetlosnih i zvučnih signala požurivao vozilo ispred sebe - policijsko vozilo „presretač“.  Nakon što je obišao policijsko vozilo, policijski službenici utvrdili su da se kretao brzinom od 250 km/h te su upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala iz službenog vozila vozaču dali jasan i nedvojben znak da se zaustavi, nakon čega je vozač naglo povećao brzinu kretanja te zbog nepropisnog kretanja vozila i nedopuštene brzine kretanja vozila prilikom prelaska u prometnu traku za odvajanje u smjeru čvora Županja, gubi nazor nad automobilom i udara u prometnu opremu i ploču te zaštitnu ogradu. U prometnoj nesreći vozač i maloljetno dijete lakše su ozlijeđeni, što je utvrđeno u OŽB Vinkovci. Prilikom disperzije krhotina nastalih u prometnoj nesreći oštećeno je i policijsko vozilo „presretač“. Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog kojim je izrečena i naplaćena novčana kazna od 15.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Maloljetni vozač bicikla teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u Vukovaru 3. srpnja oko 14,50 sati kada je na raskrižju oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 31-godišnjakinja. Uslijed udara i pada na kolnik maloljetnik je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je iz NMB Vukovar prevezen u KBC Osijek na daljnje liječenje.

U 8,30 sati 4. srpnja, na cesti Prkovaci – Babina Greda, 19-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u organizmu (1,99 g/kg) uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste izgubio je nadzor na osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka te sletio s ceste pri čemu je lakše ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (2), Županji, Borovu, Babinoj Gredi i na autocesti Zagreb-Lipovac stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 533 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI