Ispiši ovu stranicu

Članovi političke stranke Ivan Penava održali konferenciju za medije na temu strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije

Članovi političke stranke Ivan Penava održali konferenciju za medije na temu strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije Kristina Augustinov

Članovi političke stranke Ivan Penava nezavisna lista na konferenciji za medije izrazili su nezadovoljstvo strateškim projektima Vukovarsko – srijemske županije naglasivši kako u njima nema projekata vezanih za grad Vukovar.

Ivana Mujkić, potpredsjednica političke strane Ivan Penava nezavisne liste, pojasnila je kako je u okviru Županije osnovano partnersko vijeće koje čine predstavnici gradova, općina i drugih institucija na području Vukovarsko – srijemske županije. Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo, ne donosi glavu odluku nego daje prijedlog strateških projekata.
-Tada sam bila zamjenica gradonačelnika Vukovara i član tog partneskog vijeća koje je već dobilo prijedlog tadašnjeg župana Bože Galića za deset projekata koje on smatra da bi trebali biti strateški projekti. Među tim projektima nema ni jednog projekta s područja grada Vukovara. Neki od projekata koji je predložio bio je transportno logistički centar u Vinkovcima, razvoj digitalnog okruženja u Vinkovcima i između ostalog razvoj turističke infrastrukture koji se sastoji od više manjih projekata te su u njega uključeni Gradski muzej Vinkovci kao i opremanje dvorca u Nuštru te ostali – pojasnila je Mujkić dodajući kako među njima nije ni jedan projekt grada Vukovara unatoč tome što su predložili četiri projekta.
-Predložili smo četiri projekta među kojima su Agro centar Vukovar, Tehnološki centar Vukovar, nadogradnja vanjskih bazena te izgradnja dvorane za tenis. Odlučila sam da se o nadogradnji vanjskih bazena u Vukovaru ne glasa kao o zasebnom projektu nego da ga glasamo kao nadopunu projekta razvoja turističke infrastrukture. Partnersko vijeće je diglo ruku za i uvrstili su izgradnju vanjskih bazena u projekt – pojašnjava Mujkić dodajući kako je tadašnji župan ignorirao činjenicu da je Vukovar središte Vukovarsko – srijemske županije i da je najveći broj projekata koji se provode na području Vinkovaca. Naglasila je kako se Vukovar već duže vrijeme sustavno kažnjava kroz Razvojnu agenciju Vukovarsko - srijemske županije i predlaganje ovakvih projekata.

Istaknula je kako osim ovoga postoji još jedan razvojni sporazum, to je sporazum između Ministarstva regionalnog razvoja i pet slavonskih županija kroz koju se također definiraju projekti koji su u interesu tih pet županija i tu je ponovno lista od deset projekata gdje opet nema grada Vukovara.
- Ministrica je donijela pravilnik koji kaže kako svi gradovi koji su korisnici intervencijskog plana, a nisu iskoristili više od 70% sredstava ne mogu biti u razvojnom sporazumu. U županiji samo je grad Vukovar korisnik intervencijskog plana. Nelogično je jer smo mi tada bili na samom početku intervencijskog plana i nije postojala mogućnost da smo iskoristili 70% sredstava te je vrlo je važno da ljudi znaju o čemu se ovdje radi. Od 30.09. prošle godine kada je bila sjednica na kojoj je donesen prijedlog tih projekata od tada do danas nikada ovo nije stavljeno na Županijsku skupštinu, a devet mjeseci je prošlo i ne znam što se toliko čeka s obzirom da su ovo projekti koji se trebaju realizirati u idućih sedam godina, a koji trebaju donijeti dobro nekim gradovima i općinama iako će pojedini ostati zapostavljeni.
Želimo dati priliku novom županu i vjerujemo će se voditi drugačijim načelima te se nadam da će svi županijski vijećnici bez obzira iz koje su stranke iz Vukovara dokazati da im je Vukovar na prvom mjestu- rekla je Mujkić.

Konferenciji je nazočila i vijećnica u novom sazivu Županijske skupštine Ivana Radoš koja je pozvala novoizabranu vlast da se ubuduće vodi računa o jednakosti u gospodarskom razvoju.
-Pozivam sve vijećnike da se ne vode političkim opredjeljenjem nego da se vode ka dobrobiti građana cijele Vukovarsko - srijemske županije – rekla je Radoš.

 

Pročitano 818 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI