Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Željko Sabo, novi je predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara

Na konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara za predsjednika vijeća većinom je glasova vijećnika izabran Željko Sabo, a za zamjenika predsjednika Gradskoga vijeća, David Vlajčić. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava čestitao je izabranima te dodao kako su i dalje otvoreni za suradnju sa svim političkim opcijama u gradu. Komentirao je i buduću suradnju sa svojim bivšim političkim protivnikom i novoizabranim predsjednikom Gradskoga vijeća Vukovara, Željkom Saboom rekavši kako je suradnja motivirana isključivo zajedničkim interesima za grad Vukovar.

-Izbori za izvršnu vlast, odnosno za gradonačelnika Vukovara su završeni. Zna se tko obnaša izvršnu vlast u gradu. Ovdje je bio dogovor obnašanju zakonodavne vlasti, dakle Gradskoga vijeća grada Vukovara. Onaj tko hoće stabilnost u gradu, danas i ubuduće, poštivati će  ovu situaciju i očitovati se na način da će biti konstruktivan i da će predlagati sukladno izbornoj volji birača ono što treba  i kako treba.- rekao je Penava.

Na novinarsko pitanje je li suradnjom sa Željkom Saboom iznevjerio svoje birače, Penava je odgovorio kako  svaki onaj koji želi  tražiti „dlaku u jajetu“, prebrojavati krvna zrnca i tražiti mane svakome, na to ima pojedinačno ima pravo.

-Podsjećam, da je ovo još uvijek pravna država gdje vrijede određeni zakoni i nisam vidio da je i jedna politička opcija bilo što i bilo koga osporavala po pitanju zakonske  osnove  koja bi trebala biti meritum. Sve su ovo političke utakmice, a treba razlučiti izvršnu vlast od zakonodavne vlasti, a onda razlučiti i trenutnu situaciju s koalicijama u RH. Vidjet ćete da tu apsolutno ne važe nikakve zakonitosti ni pravila, stoga se ja tu apsolutno ne mogu držati niti jednoga drugoga pravila, nego interesa građana Vukovara. -rekao je Penava.

Novoizabrani predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara, Željko Sabo, čestitao je gradonačelniku na pobjedi na izborima.

-Gradonačelnik kao nositelj svoje  koalicijske liste je osoba koja je birala i imala razgovore s političkim opcijama u gradu  te smo nakon toga razgovora predložili i prihvatili određenu programsku suradnju. Zahvaljujem gradonačelniku što sam upravo ja prihvaćen sa Nezavisne liste Željko Sabo, a klub iste te nezavisne liste jednoglasno je podržao tu suradnju.- rekao je Sabo.  

Suzdržani  u izboru Željka Saboa za predsjednika Gradskoga vijeća Vukovara bili su vijećnici, SDSS-a, HNS-a i  HDZ-a, a HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vukovara Nikola Mažar je naglasio kako će vrijeme pokazati opstojnost i kvalitetu suradnje Željka Saboa  i gradonačelnika Ivana Penave.

-Gradonačelnik Vukovara kao relativni pobjednik lokalnih izbora imao je legitimno  pravo sebi određivati većinu u Gradskome vijeću. Vrijeme će sve pokazati kao i do sada. Prije godinu dana kada je Ivan Penava izašao iz HDZ-a razgovarali smo o tome hoće li u gradu više uopće biti HDZ-a, a danas su lokalni izbori pokazali kako smo u drugom krugu lokalnih izbora osvojili 45 posto glasova vukovarskih birača  te kako imamo isti broj vijećnika kao i Nezavisna lista Ivana Penave, a nakon nas slijedi Hrvatska konzervativna stranka- rekao je Mažar.

Nenad  Bučko vijećnik HNS-a u Gradskome vijeću Vukovara rekao je kako će podržati sve projekte koji će doprinijeti razvoju grada i zaustaviti odlazak mladih iz Vukovara, a to je potvrdio i Dejan Drakulić, predstavnik  SDSS-a u novome sazivu  vukovarskoga Gradskoga vijeća. 

Protiv izbora Željka Saboa za predsjednika Gradskoga vijeća Vukovara, bio je vijećnik Srđan Milaković iz DSS-a. Novoizabrano gradsko vijeće grada Vukovara broji 19 članova od kojih 9 čini koalicija Nezavisna lista Ivan Penava i Hrvatska konzervativna stranka, 5 članova je iz HDZ-a, 1 član Nezavisna lista Željko Sabo, 2 člana SDSS, 1 član HNS i 1 član DSS.

Pročitano 1045 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI