Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Završen 5. street art festival VukovART

Zamjenik gradonačelnika Vukovara, Filip Sušac, obišao je na šetnici uz Vuku  novooslikanu 3D sliku naziva „Lipizzaner“ ( Lipicaner) umjetnice Marion Ruthardt .  Simbolično, obilaskom nove 3D slike na šetnici uz Vuku završava ovogodišnji 5. po redu VukovART koji je naš grad obogatio s 10 novih umjetničkih djela.

-Grad Vukovar se u proteklih pet godina pozicionirao kao luka umjetnosti ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Trenutno je Vukovar po broju murala među vodećima u Hrvatskoj, a 33.  je u svijetu što je respektabilna razina u odnosu na druge gradove prema broju stanovnika.- naglasio je zamjenik gradonačelnika Sušac te izrazio zadovoljstvo što je ovaj festival, uz umjetničke slike, imao i druge sadržaje kojima Grad Vukovar želi podići kvalitetu života sugrađana.

Filip Mrvelj , idejni začetnik VukovART festivala i jedini  3D slikar u Hrvatskoj,  istaknuo je posebno zadovoljstvo što se street art festival u Vukovaru održao unatoč  korona pandemiji i što su svjetski umjetnici upravo Vukovar odabrali za ponovni početak svoga umjetničkoga djelovanja.

- Ponosni smo što smo pogotovo prošle, ali i ove godine uspjeli održati tu kartu  svjetske umjetnosti i Vukovara na njoj- živom-  istaknuo je Mrvelj. Naglasio je iznimno dobru suradnju s Gradom Vukovarom i Odjelom za društvene djelatnosti za koje kaže kako bez  njihovog zalaganja i dobre suradnje ne bi bilo ničega od svega ovoga. Govoreći o daljnjim planovima Mrvelj je rekao kako oni ovise isključivo o gradu Vukovaru.

-Priveli smo kraju ovaj petogodišnji ciklus, a u kojem će se smjeru dalje nastaviti Festival odlučit će Grad Vukovar- rekao je Mrvelj.

Lipizzaner

U  sklopu festivala VukovART kao i EU projekta Panona.net u Vukovar –  u Luku umjetnosti uplovilo 10 svjetskih umjetnika iz Španjolske,  Švicarske, Latvije ,Njemačke, Rusije, Srbije, Meksika, Bosne i Hercegovine i  Hrvatske. Na  5. street art festivalu  VukovART u mjesec dana trajanja festivala  održane su radionice, izložbe, dječji programi, panel rasprava, predavanja i koncerti a kroz dvije godine za održavanje festivala osigurano je oko 1,5 milijuna kuna iz europskih fondova.

Pročitano 713 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI