NAJNOVIJE
Na snazi nove cijene goriva

U ponoć je na snagu stupila nova Vladina uredba o cijeni goriva.

Benzin je tako skuplji za 0,02 eura po litri pa je nova cijena 1,56 eura po litri. Dizelsko gorivo i plavi dizel jeftiniji su za jedan cent te je nova cijena za dizel 1,45 eura, a za plavi dizel 0,91 eura po litri.

Ove cijene vrijede sljedećih 14 dana.

(Utorak, 23 Travanj 2024 08:52)
U Vukovaru „Mladi ujedinjenih u miru”

Europski dom Vukovar proteklog je vikenda bio domaćin mladima koji su posjetili Vukovar u okviru projekta Mladi ujedinjeni u miru. Riječ je o projektu koji je nastao iz programa Odmor od rata, izgradnja mira koji više od 30 godina podržava Komitet za ljudska prava iz Kölna, a nositelj projekta je Udruga prijateljice iz Tuzle, BiH.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 15:00)
U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:53)
U Vukovaru je održana završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“

Završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“ održana je u ponedjeljak u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:50)
Od sutra skuplji benzin, a jeftiniji dizel

Tehnička je vlada na telefonskoj sjednici donijela odluku da od sutra benzin poskupljuje za dva centa, a dizel pojeftinjuje za jedan cent.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:24)
Večeras u Vinkovcima otvorenje državne smotre LiDraNo za osnovne škole

Državna smotra literarnog, dramsko scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škola i njihove voditelje održava se od 22. do 26. travnja 2024. u Vinkovcima. Dramske družine i pojedinci nastupat će u Gradskom kazalištu Joza Ivakić, gdje će biti upriličena i svečana otvaranja i zatvaranja Smotri.

Svečano otvorenje smotre LiDraNo za osnovne škole održat će se večeras u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima u 20 sati, a više je ispričao ravnatelj Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vinkovci, škole domaćina smotre, Mario Lovrić.

- Danas nam, na naše veliko zadovoljstvo, u Vinkovcima započinje smotra literarnog, dramsko scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škole. Naša je škola domaćin za osnovne škole. Nama je to velika čast i zadovoljstvo jer se ova smotra po prvi put odvija na prostorima Vukovarsko-srijemske županije odnosno na području Vinkovaca. Na smotri će sudjelovati oko 310 učenika i 126 mentora odnosno učitelja. Oni će imati svoja predstavljanja kroz tri dana, a nakon toga se smotra nastavlja i za srednje škole – pojasnio je ravnatelj Lovrić.

Okrugli stolovi i radionice za literarne radove, radijske emisije, školske listove i samostalne novinarske radove održavat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci dok će dramske družine i pojedinci nastupat u Gradskom kazalištu Joza Ivakić.
Lovrić je i pozvao sve zainteresirane građane da se pridruže smotri.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 13:18)
Rukometaši Viro-Virovitice pobjednici su 2. HRL istok

Viro-Virovitica je prvak 2. Hrvatske rukometne lige Istok, oni su u pretposljednjoj utakmici prvenstva pobijedili Borovo a u posljednjoj utakmici Osijek 2. Imaju isti broj bodova kao i Županja ali zbog boljeg međusobnog omjera Virovitica je prvak.

U posljednjem 18. kolu Borovo je gostovalo kod Petrijevaca, bila je to utakmica koja je odredila tko će biti treći na kraju prvenstva. Na žalost, Borovo nije uspjelo doći do pobjede iako je 45 minuta bio u igri. U prvom su se poluvremenu izmjenjivala vodstva a na poluvrijeme se odlazi rezultatom 15:17, s dva gola prednosti za Borovo. U nastavku su domaćini izjednačili i igralo se izjednačeno do 23:23, tada domaćini odlaze na 28:24 što Borovo do kraja utakmice nije uspjelo stići, Petrijevci – Borovo 30:27. U domaćim redovima najbolji strijelac je bio Patrik Pušić sa 7 pogodaka. Kod Borova je također 7 pogodaka postigao Dorijan Bušić, po 6 Miro Lordan i Luka Lozančić, Neven Radojević 4, dok su po 2 pogotka postigli Davor Marković i Ante Dželalija. Ostali rezultati 18. kola: Viro-Virovitica – osijek 2 35:30, Brod – Nova Gradiška BD Gruppe Austria 33:39, Pakrac – Županja 26:31 i Ivan – Orahovica 40:22.

Konačan poredak:

1. Viro-Virovitica 32

2. Županja 32

3. Petrijevci 21

4. Osijek 2 20

5. Borovo 18

6. Orahovica 15

7. Nova Gradiška BD Gruppe Austria 17

8. Ivan 16

9. Pakrac 5

10. Brod 3

 

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 13:10)

U prometnoj nesreći u Otoku poginulo dijete

I djeca uče prometna pravila I djeca uče prometna pravila HRV

U naletu osobnog automobila u  Otoku smrtno je stradalo dijete, izvijestila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

Policija navodi da je na dijete naletio 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom austrijskih registracija, u trenutku dok je dijete neoprezno prelazilo kolnik.

Uslijed udarca dijete je odbačeno na cestovnu bankinu pri čemu je zadobilo teške ozljede.

Prevezeno je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci u kojoj je umrlo od zadobivenih ozljeda. 

Na mjestu nesreće je proveden očevid, a provedenim ispitivanjem kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, naveli su iz PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 460 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija