Ispiši ovu stranicu

U okviru Vukovarta održana radionica o pirografiji i VR radionica

U okviru Vukovarta održana radionica o pirografiji i VR radionica Foto Valerija Lozančić

U okviru programa VukovART-a ispred Radničkog doma u središtu grada održane su radionice pirografije i VR radionice za djecu i mlade.

Prema riječima koordinatora i projekt managera Vukovarta Siniše Mitrovića cilj ovih radionica bio je mlade upoznati s ove dvije vrste umjetnosti.
- Pokušavamo djecu od vrtićke dobi do mladih upoznati s ovim umjetnostima jer nikada ne znamo tko u sebi nosi kakav talent i možda danas, sutra bude poznati vukovarski umjetnik. Stoga smo radionice organizirali na ulici kako bi nam se svi zainteresirani mogli priključiti. Jednostavno morate izaći na ulicu, u javnost i djeca i mladi će vam prići - rekao je Mitrović dodajući kako iz prošlogodišnjih radionica već imaju novootkrivene talente.  

Radionicu pirografije vodio je Vukovarac Dario Krainović.
- Pirografija je tehnika oslikavanja drvenih površina paljenjem. To je dugotrajan proces koji zahtjeva strpljenje i preciznost, a za jedan portret potrebno je izdvojiti 4 do 6 sati, pojašnjava Krainović dodajući kako za ovu vrstu umjetnosti ne zna jako puno ljudi i budu iznenađeni kada vide što se sve može oslikati.

VR

Mario Mikić Vučak, direktor tvrtke Culex d.o.o. iz  Osijeka koja se bavi virtualnom tehnologijom vodio je VR radionicu.
-Virtualna tehnologija nova je vrsta tehnologije koja vas pomoću maske uranja u nekakav multimedijalni sadržaj, odnosno virtualni svijet. To znači da pomoću te maske u svojoj sobi možete biti na Maldivima, u potoku, svemiru...učiti, igrati nekakve igre, vježbati kardiovaskularne vježbe…. Tehnologija poprilično napreduje, sve se više koristi i ima sve više primjena pa vjerujemo da će za pet godina biti u gotovo svakome domu – rekao je Mikić Vučak dodajući kako je sve vrlo zanimljivo i da riječi ne mogu opisati doživljeno.    

Zainteresirani za VR maske mogli su, među ostalim, pecati, voziti se na vlaku smrti i pri tome  susretati dinosaure, boriti se s kutijama koje im dolaze ususret ili primjerice biti u svemiru. A koliko su uživali, moglo se vidjeti na njihovim licima i želji da sve isprobaju po nekoliko puta.

Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić