Ispiši ovu stranicu

Banožić: Problemi nisu rješavani na vrijeme

Banožić je nedavno posjetio i Borovo Banožić je nedavno posjetio i Borovo HRV

Predsjednik vukovarsko-srijemskoga HDZ-a i ministar obrane Mario Banožić ocijenio je kako HDZ nije izgubio izbore u dijelu vukovarsko-srijemskih općina te u Županji zbog boljih protukandidata, već zbog određenih problema koji su postojali u zajednici prije izbora, a nisu se pravodobno rješavali.

Ne postoji više niti jedan politički štit koji može na izborima sačuvati kandidate ako ne rade i ne žele se cijeli mandat baviti lokalnom zajednicom, rekao je Banožić i dodao kako se mora zaključiti da su na snazi vremena u kojima su se bitno promijenila pravila političke borbe u izborima, kao i činjenica da se toliko ne gleda koliko je s državne razine učinila vlast na nekom području, koliko se gleda sam izbor kandidata i odnosi koji postoje unutar lokalne zajednice.

"Siguran sam da stvari možemo promijeniti na bolje", poručio je. Na pitanje novinara je li HDZ osigurao većinu u Gradskom vijeću Vukovara gdje nakon izbora vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi nedostaje jedan mandat za većinu, Banožić je kazao kako se to mora pitati Penavu koji, kako je kazao, po onome što čuje, slaže većinu s ljudima koji su mu donedavno bili žestoka oporba.

Novinare je zanimalo i koje ga je "posrtanje najviše zabolilo", na što je odgovorio kako ga je najviše zaboljela činjenica da su se neki članovi HDZ-a koji su kroz stranku ostvarili znatne političke i druge dobrobiti odrekli HDZ-a radi sitnih, privatnih interesa.

Pročitano 772 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun