Ispiši ovu stranicu

Pavliček: U OŠ Borovo crteži Vukovarskog vodotornja sa srpskom zastavom

Pavliček: U OŠ Borovo crteži Vukovarskog vodotornja sa srpskom zastavom Foto: Arhiv HRV-a

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček u srijedu se u slobodnom govoru u Saboru osvrnuo na nedavni incident u Vukovaru u kojem je napadnut 13-godišnji dječak te na saborskoj govornici zastupnicima pokazao umjetnička djela djece trećega razreda OŠ Borovo na kojima je prikazan vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva sa srpskom zastavom.

-Djeca koja pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po A modelu i zanimljivo uz sve rane Vodotornja na čelu je gore srbijanska zastava. Ovo vam je sustav  obrazovanja u Republici Hrvatskoj po modelu A koji zagovara Milorad Pupovac – izjavio je Pavliček pokazujući saborskim zastupnicima crtež koji je već danima tema Vukovara i okolice, a kojega uprava škole nije htjela komentirati.

- Pokrenut ćemo inicijativu, vjerujem još prije ljetne stanke, za promjenu državno-pedagoškog standarda osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bi omogućili da djeca nacionalnih manjina idu zajedno s većinskim narodom – najavio je Pavliček te pojasnio kako će se promjenom državno-pedagoškog standarda ujednačiti pogled na Domovinski rat.

Pavliček: Pupovac vrši segregaciju vlastite nacionalne manjine u gradu Vukovaru

- Prije nekoliko smo dana u gradu Vukovaru imali još jedan incident na nacionalnoj osnovi gdje je 30godišnjak ispred pekarnice  napao trinaestogodišnje dijete. Razlog je fizičkog napada taj što je to isto dijete na svojoj zaštitnoj maski imalo ništa više doli hrvatski grb. U hrvatskom Vukovaru, gradu heroju, gradu gdje je 1991. godine 2.717 osoba dalo svoj život za stvaranje hrvatske države, 30 godina poslije dijete koje je nosilo hrvatski grb na zaštitnoj maski fizički je napadnuto. Ovo je jedan od najgorih incidenata nakon mirne reintegracije jer ovo nije klasičan sukob među navijačima, ovo nije ni tučnjava među učenicima srednjih škola koji se učestalo verbalno sukobljavaju. Ovo je čisti primjer napada iz mržnje na nacionalnoj osnovi i mnogi politički akteri osudili su ovaj napad, među njima i pripadnici srpske zajednice, što je pohvalno. Međutim predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac istovremeno je za ovaj incident, kao i brojne druge, optužio aktualnu gradsku vlast i mene osobno za tzv političko piromanstvo. Upravo ste Vi gospodine Pupovac politički piroman jer vaša se politička opcija hrani ovakvim incidentima jer inače ne bi imala svrhu postojanja. Vi sa svojom politikom radite zlo svojoj zajednici, po već izlizanim floskulama zaštite nacionalnih manjina održavate status quo i vršite segregaciju vlastite nacionalne manjine uz gradu Vukovaru i nacionalno miješanim sredinama – poručio je Pavliček.

Pročitano 1033 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI