Ispiši ovu stranicu

Uhićena tri osječka suca i jedan poduzetnik

Županijski sud u Osijeku Županijski sud u Osijeku HRV

Uskok i policija su, ne navodeći identitete, potvrdili uhićenja trojice osječkih sudaca koje je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić prozvao za korupciju.

Uz osječke suce Darka Krušlina, Zvonka Vekića i Antu Kvesića, prema prvim informacijama, uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić.

Uskok je priopćio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat kriminalističkog istraživanja, a policija je priopćila da se kriminalističko istraživanje provodi nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Policija dodaje da će osumnjičene nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta Uskoku.

Zbog druženja s odbjeglim Zdravkom Mamićem, koji je osuđen zbog izvlačenja novca iz Dinama, Državno sudbeno vijeće je ranije na prijedlog predsjednika osječkog Županijskog suda pokrenuo stegovni postupak protiv sudaca Krušlina i Vekića. Oni su krajem ožujka suspendirani do okončanja stegovnog postupka.

Mamić je u listopadu Uskoku dostavio USB stick s optužbama na račun sudaca, a 16. ožujka je, dan nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu te kaznu od šest i pol godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, osječke suce Vekića i Krušlina, dok je predsjednika suda Zvonka Vrbana nazvao “kriminalcem koji će kad tad biti smijenjen”.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Antom Kvesićem, javlja Hina.

Pročitano 666 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun