Ispiši ovu stranicu

Polupodzemni spremnici u Vukovaru ukrašeni su dječjim crtežima i eko-porukama

Polupodzemni spremnici u Vukovaru ukrašeni su dječjim crtežima i eko-porukama Foto: Marija Molnar

U suradnji Grada Vukovara i Dječjih vrtića Vukovar I i II  proveden je projekt  oslikavanja polupodzemnih spremnika eko-naljepnicama. U projektu pod nazivom Veliki svijete eko-poruke šalje ti dijete,  sudjelovali su vrtići na način da su djeca svojim crtežima uputila eko-poruke svijetu i odraslima.  Iz mnoštva dječjih radova odabrano je šest uzoraka/crteža s eko-porukama koji su postavljeni u formi naljepnica na sve polupodzemne spremnike u gradu, a kojih je ukupno 92. Vrijednost projekta je 10.925,00 kuna s PDV-om. U gradskoj četvrti Olajnica vrtićancima su naljepnice na spremnike pomogli postaviti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček.

-Ideju smo dobili od naših prijatelja i kolega iz Makarske, grada s kojim imamo potpisanu povelju o prijateljstvu jer nam se svidio takav način buđenja i razvoja ekološke svijesti kod najmlađih. Osim likovnih uradaka na temu ekologije, zelenila, zdravog života i održivog razvoja,  djeca su uz pomoć svojih teta u vrtićima osmislila i poruke svima nama da vodimo brigu o okolišu i planetu Zemlji. To je ipak, s aspekta budućnosti više njihov planet nego naš. Sve poruke na crtežima na tragu su očuvanja Zemlje i brige za okoliš – istaknuo je gradonačelnik Penava.

Pohvalio je i stalni rad s djecom na odvajanju otpada kroz različite projekte u vukovarskim vrtićima i osnovnim školama. Inače Dječji vrtić Vukovar 1 proglašen je najboljim vrtićem u Hrvatskoj i ima status eko-vrtića. Od škola taj status imaju Gimnazija Vukovar i OŠ Blage Zadre. 

 

 

Pročitano 558 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar