Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Komšić - Vlada želi otupiti otpor Vukovaraca prema ćirilici

Ilustracija Ilustracija arhiva

Glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Zdravko Komšić ocijenio je kako Vlada pokušava na sve moguće načine otupiti oštricu otpora Vukovaraca prema uvođenju dvojezičnosti i ćirilice u Vukovar, a predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković kaže da je SDSS ostao na stajalištima koja je o uvođenju dvojezičnosti u Vukovar zastupao od početka.

"Vlada pokušava na sve moguće načine otupiti oštricu otpora Vukovaraca prema uvođenju dvojezičnosti i ćirilice u Grad Vukovar, ali neće uspjeti jer mi ne odustajemo od protivljenja da latinica i ćirilica u Vukovaru postanu ravnopravno pismo što ćemo poručiti i s velikog prosvjednog skupa koji ćemo 7. travnja održati u Zagrebu", izjavio je Hini Komšić komentirajući izjavu predsjednika Vlade Zorana Milanovića će se dvojezičnost u Vukovaru uvesti nakon lokalnih izbora.

"Riječ je bez sumnje o političkoj trgovini Milanovića i Pupovca kako bi i jedan i drugi dobili priliku osvojiti vlast na lokalnim izborima, a onda nas ćirilicom mogu 'mrcvariti' sljedeće četiri godine", istaknuo je Komšić dodajući kako je Milanovićeva izjava "dokaz da se u Hrvatskoj sve može".

Predsjednik vukovarske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Srđan Milaković istaknuo je kako je SDSS ostao na istim stavovima koje je o uvođenju dvojezičnosti u Vukovar zastupao od samog početka. "Država je ta koja mora provoditi zakone koje je sama donijela. Mi ne možemo utjecati na to, kada će se ti zakoni provesti. To je stvar države. Mi samo očekujemo da se zakoni poštuju, pa tako i primjena Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina", kaže Milaković ističući kako je nažalost pitanje dvojezičnosti u Vukovaru postalo jedno od glavnih predizbornih pitanja u Hrvatskoj uoči lokalnih izbora. "Ako je donesena odluka da se s postavljanjem dvojezičnih ploča pričeka do poslije lokalnih izbora, što je - tu je. Mi nećemo zbog toga propasti", zaključio je Milaković.

Pročitano 2725 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI