Ispiši ovu stranicu

Volonteri u Gimnaziji izradili učionicu na otvorenom od paleta

Volonteri u Gimnaziji izradili učionicu na otvorenom od paleta Foto: PRONI

PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s Gimnazijom Vukovar nastavlja suradnju na razvoju volonterstva i poticanju građanskog aktivizma među mladima. Tako su prošle subote u Gimnaziji  organizirane dvije aktivnosti. O čemu je točno riječ doznajemo od Gorana Jelenića, voditelja Odjela rada s mladima u PRONI centru za socijalno podučavanje Vukovar.

-Na akciji u dvorištu Gimnazije, volonteri su od paleta izradili učionicu na otvorenom te uredili okoliš u svrhu održavanja nastave na otvorenome, ali i drugih aktivnosti poput radionica, roditeljskih sastanaka i sl. Ono što je svakako značajno jeste da su tijekom akcije volonteri naučili nove vještine, posebice one tijekom izrade i sklapanja garnitura od paleta te naučili više o uzgoju bilja u vertikalnim vrtovima. Sudjelovalo je 12 mladih volontera i nekoliko očeva – pojasnio je Jelenić.

Također, s istim je volonterima održana i  radionica s ciljem informiranja volontera o programu Europskih snaga solidarnosti i mogućnostima koje se nude mladima kroz međunarodno volontiranje te poticanja na uključivanje u ovaj program. Radionicu su održali međunarodni volonteri Lorena Trupiano iz Italije i Ignasi Jimenez Fullana iz Španjolske koji borave i volontiraju u PRONI Centru upravo preko ovog programa.

Ove aktivnosti dio su projekta Info centra za mlade Vukovar te projekta Budimo inkluzivni! koje financiraju Grad Vukovar i Europska unija kroz program Europskih snaga solidarnosti.

Pročitano 659 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar