Ispiši ovu stranicu

Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa Foto: Arhiva HRV

Na dan lokalnih izbora, 16. svibnja 2021., omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su u četvrtak za N1 iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Time će se ulazak u zemlju zbog glasovanja smatrati dolaskom iz neodgodivih osobnih razloga, uz preduvjet da osoba ima pravo glasovanja na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj. Na birače će se tako primjenjivati iznimka od Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske u smislu posjedovanja BAT ili PCR testa, potvrde o cijepljenju ili preboljenoj bolesti COVID-19.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova ističu kako se osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati, ukoliko ne napuste unutar 12 sati RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke.

Zbog trenutne epidemiološke situacije svi putnici dužni su pridržavati se općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tijekom boravka u Hrvatskoj.

Pročitano 491 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI