Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen EU projekt rastem – Razvoj STEM-a u Vukovaru

Mirovnoj grupi mladih “Dunav” iz Vukovara, kao nositelju projekta, odobren je ESF projekt u okviru poziva “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a” u iznosu od 2,7 milijuna kuna, pod nazivom “raSTEM- Razvoj STEM-a u Vukovaru” i u 100% iznosu je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Projekt je predstavio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić te predsjednica Upravnog odbora Mirovne grupe mladih Vukovar Martina Uglik, a na predstavljanju su nazočili i ostali predstavnici partnera na projektu. Predstavljajući projekt gradonačelnik Penava je zahvalio svim dionicima ovog projekta.

- Dobivena sredstva u iznosu 2,7 milijuna kuna u 100% iznosu EU-a govore sami za sebe. Zahvale svim dionicima projekta koji su jednako bili uključivi. Vjerujem da ćemo kroz sudjelovanje svih nas kako na ovom, tako i na tekućim ali i svim budućim projektima, nastojati razvijati ovu priču na korist svih ustanova i udruga, ali i svih građana Vukovara i samog grada. Čestitam svim dionicima na dobivenim sredstvima, ne sumnjam u uspješnu provedbu projekta, a Grad ostaje kao potpora svima vama – rekao je gradonačelnik Penava.

Projekt će obuhvatiti provedbu programa STEM radionica u svrhu jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva i partnera na projektu te kreiranje inovativnih STEM sadržaja, pojasnila je Martina Uglik.

- Cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a kroz razvoj novih inovativnih STEAM sadržaja za krajnje korisnike, djecu, mlade i opću populaciju. Ciljna skupina su ovom projektu su organizacije civilnog društva u Vukovaru koje će pokrenuti taj cjelokupni proces – rekla je Uglik.

Između ostaloga, projekt će utjecati i na popularizaciju nobelovca Lavoslava Ružičke, njegova rada i značenja preko stalnog postava znanstvenog escaperooma, koji će obuhvaćati sve grane znanosti i na taj način učiniti znanost atraktivnom za djecu i mlade.

 Posebno me veseli što će u središtu grada na adresi Nikole Tesle 10 i Frankopanska 6, cijela zgrada biti STEAM centar i središte skupljanja mladih. Escaperoom je definitivno novi turistički sadržaj za cijeli grad i svi ćemo proći tu rutu od sat vremena i probati riješiti zagonetke koje doista čine jednu drugu dimenziju svega i temeljem toga naučiti nešto novo o našem vukovarskom znanstveniku Lavoslavu Ružički. Osobno ću uživati u ovom projektu jer je to korak naprijed i  mislim da smo doista grad budućnosti za mlade – izjavila je

direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić.

Partneri na projektu su Grad Vukovar, VURA – Razvojna agencija Vukovar, Gimnazija Vukova, Tehnička škola Nikoe Tesle Vukovar, Elektrotehnički Fakultet Osijek (Sveučilište u Osijeku, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija) i Europski dom Vukovar.

Ugovor je potpisan u srijedu, 12. svibnja u Muzeju “Nikole Tesle” u Zagrebu. Trajanje projekta je 24 mjeseca odnosno do 11.svibnja 2023. godine.

 

 

 

Pročitano 893 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI