Ispiši ovu stranicu

Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar Radovan Fuchs Ministar Radovan Fuchs HRV

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

Budući da se u uvjetima epidemije približava završetak nastave za učenike završnih razreda srednje škole, kao i početak provedbe ispita državne mature te izradbe i obrane završnih radova, iznimno je važno osigurati da tijekom tih procesa što manji broj učenika i nastavnika bude u samoizolaciji ili pozitivno na Covid-19, ističe Fuchs u pismu koje je poslao ravnateljima.

Kako bi učenika i djelatnika koji su pozitivni ili u samoizolaciji tijekom provedbe državne mature i obrane završnih radova bilo što manje, Fuchs je zamolio ravnatelje da zajedno s učenicima i njihovim roditeljima dogovore da se eventualna organizirana druženja na otvorenom ili zatvorenom ne održavaju ili da se odgode nakon završetka polaganja maturalnoga ispita.

Pročitano 605 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun