Ispiši ovu stranicu

Na dječjem igralištu u Borovu Naselju postavljeno novo igralo – tzv.zip line

Na dječjem igralištu u Borovu Naselju postavljeno novo igralo – tzv.zip line Foto: Marija Molnar

Na dječjem igralištu na Vijencu Ruđera Boškovića u Borovu Naselju  postavljeno je novo i moderno igralo – tzv. zip line te nesmrzavajuća vanjska slavina za vodu. Igralište je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom te suradnicima.

-Ovo je drugi zip-line u gradu. Riječ je o lijepom i kvalitetnom igralu dugom preko 27 metara i vjerujem da će ga djeca u ovoj gusto naseljenoj gradskoj četvrti koristiti i na ovom igralištu provoditi svoje sretno djetinjstvo. Također, na zamolbu roditelja, prvenstveno majki koje su ovdje često s djecom, instalirali smo i slavinu s pitkom vodom i to s hrvatskim patentom protiv smrzavanja – istaknuo je Penava.

Ukupna vrijednost igrala je 72.615,00 kuna s PDV-om, a proizvođač je tvrtka ZZ concept d.o.o. iz Zagreba. Potrebne građevinske radove te pristupnu stazu prema igralu izvodila je tvrtka Komunalac d.o.o. pa je ukupna vrijednost projekta s radovima 135.115,00 kuna s PDV-om.

Vanjska slavina je patentirani proizvod tvrtke IWT iz Iloka, a vrijednost nabave, montaže i popratnih radova je 15.000,00 kuna.

Gradska uprava redovito brine o 45 dječjih igrališta, kako na području grada, tako i prigradskih naselja Sotina i Lipovače, naglasio je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

- Nastojimo u svakom kvartu osigurati centralno  igralište s najmodernijim spravama. Ovakav zip-line imamo na centralnom igralištu na Olajnici, a za par mjeseci dobit će ga i centralno dječje igralište na Mitnici.  Godišnje s iznosom od gotovo 300 tisuća kuna nastojimo modernizirati postojeća igrališta i mijenjati dotrajale sprave. Pozivam sve, a prvenstveno našu mladež da paze na ova igrališta i da svi skupa brinemo o njima kako bi naši najmlađi uživali u svom djetinjstvu – rekao je Pavliček.

Uređenje dječjih igrališta jedan je od prioriteta Grada Vukovara kako bi se djeci osigurala što atraktivnija i sigurnija mjesta za druženje i igru. Iz vukovarske gradske uprave naglašavaju da posebnu pozornost pridaju odabiru kvalitetnih materijala i izvedbi igrala kojima se osigurava sigurnost pri korištenju, ali i vijek trajanja.

 

Pročitano 620 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar