Ispiši ovu stranicu

Novo, moderno parkiralište pokraj Sportskih objekata

Novo, moderno parkiralište pokraj Sportskih objekata Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom te suradnicima novoizgrađeno parkiralište za potrebe Sportskih objekata Vukovar.

Kako je pojasnio, i ova je investicija proizašla iz direktne komunikacije sa sugrađanima i osluškivanjem njihovih potreba u cilju izgradnje Vukovara po mjeri građana.
Naime,  s obzirom na veliku posjećenost  sportskih objekata pojavila se potreba za izgradnjom dodatnih parkirališnih mjesta na Trgu Dražena Petrovića što je Grad Vukovar prepoznao i realizirao investiciju vrijednu 1.077.247 kuna, pojasnio je gradonačelnik Penava.
-Od kada smo otvorili bazene, imali smo veliki problem s pronalaskom slobodnog mjesta za parkiranje, a nerijetko su sugrađani automobile parkirali na nogostupima i zelenim površinama.  Stoga smo se upustili u ovu investiciju na način da riješimo problem parkiranja, ali i očuvamo zelenu površinu  pa je Vukovar po prvi puta dobio parkiralište koje nije asfaltirano, već će kroz plastične osmice rasti trava– pojasnio je Penava dodajući kako će se okolni park i zelene površine uskoro i dodatno hortikulturno urediti.   

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo izrazio je zadovoljstvo parkiralištem koje će njihovim korisnicima osigurati kvalitetniju ponudu.
- S velikom zadovoljstvom mogu reći da je Grad pronašao lijepo i funkcionalno rješenje za naše „slatke“ probleme s velikim brojem posjetitelja bazena i dvorane i sigurno ćemo našim korisnicima sada pružiti kvalitetniju  uslugu. Godišnje na plivalištu imamo oko 140.000 korisnika te još oko 50.000 korisnika teniskih terena i dvorana tako da su nam ovakva rješenja uistinu potrebna – rekao je Szabo dodajući kako će se uskoro ograničiti parkiranje ispred plivališta, a svi će se korisnici upućivati na parkiranje  na novo parkiralište ili ono staro iza sportske dvorane.

Novoizgrađeno parkiralište ima ukupno 66 parkirnih mjesta za potrebe korisnika usluga Sportskih objekata Vukovar, od kojih je 8 rezervirano za osobe smanjene pokretljivosti i osobe s invaliditetom. Parkiralište je površine 1.851,21 m2 s novom pješačkom stazom dužine 114,00 m2, a opremljeno je uličnom rasvjetom i dodatnim hortikulturnim uređenjem.

Pročitano 774 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić