Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

OBŽ: 45 novozaraženih, sedam osoba preminulo

Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata potvrđeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je sedam osoba u dobi od 57 do 89 godina, objavio je tamošnji županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 357 uzoraka, od kojih je 45 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba, njih 12, ima prebivalište na području grada Osijeka, zatim četiri na području Belog Manastira, po tri na području Đakova i Našica, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih osoba, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju nalazi se 131 osoba od kojih su 30 na respiratoru.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1200 osoba, a policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili jedno kršenje.

Na granični prijelaz Erdut, kao ulazni putnik s djetetom, doputovao je hrvatski državljanin koji je tijekom granične kontrole predočio krivotvorene PCR testove za sebe i dijete, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Policija je provela i 135 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Pročitano 530 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI