Ispiši ovu stranicu

Održana Panel diskusija Građani i EU – pogled u budućnost

Održana Panel diskusija Građani i EU – pogled u budućnost Foto: Sandra Grgić

Povodom Dana Europe u Europskom domu Vukovar održana je online Panel diskusija pod nazivom Građani i EU – pogled u budućnost. Panel diskusija organizirana je u partnerstvu s njemačkom Zakladom Friedrich Ebert i Gimnazijom Vukovar.

Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica Europskog doma Vukovar rekla je kako svake godine na 9. svibanj Europski dom obilježava Dan Europe u svrhu promocije Europe i europskih integracija.

Obilježavanje ovoga dana provodimo u svrhu promocije Europe, ali i u svrhu osvještavanja građana o pripadnosti Republike Hrvatske Europskoj uniji. Nakon što smo s veleposlanikom Republike Francuske obišli grad Vukovar održana je Panel diskusija. Ono što nam je posebno drago je to što škole prepoznaju potrebu edukacije i poticanja mladih ljudi na vođenje određenih diskusija – rekla je Antunović Lazić.

Prema riječima ravnateljice Gimnazije Giane Marović Zeko moderatorice ove diskusije su Petra Vrabec, učenica Gimnazije Vukovar, škole ambasadora EU parlamenta te Ana Marija Žic, učenica Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk također škole ambasadora EU parlamenta.

- S Europskim domom imamo dugogodišnju suradnju vezanu uz obilježavanje Dana Europe. Ove godine poseban naglasak je na mladima. Ove godine moderatorice diskusije su učenice Petra Vrabec i Ana Marija Žic. One su učenice dviju najaktivnijih škola u programu Škola ambasador EU parlamenta, a u koji je Gimnazija Vukovar uključena dugi niz godina i koji je obogatio srednjoškolce i njihovo znanje o parlamentarnoj demokraciji - pojasnila je Marović Zeko. 

Na Panel diskusiji sudjelovali su veleposlanici Francuske i Njemačke u RH.

Veleposlanik Republike Francuske u Hrvatskoj  Nj.e. Gaël Veyssière rekao je kako je zadovoljan sudjelovanjem u panel diskusiji i posjetom gradu Vukovaru.

- Drago mi je što sam mogao danas ovdje doći. U Vukovaru sam bio i 2019. kada sam sudjelovao u hodu za Vukovar i bilo mi je zanimljivo vidjeti bogatstvo grada Vukovara, njegove povijesne tragove i ratne rane koje grad ima, a što ga čini velikim gradom – rekao je Gaël Veyssière.

Pročitano 695 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI