NAJNOVIJE
Film o Vukovaru prikazan na festivalu u Rijeci

U programu Hystori film festivalu u Rijeci prikazan je dokumentarni film Pet zapovjednika obrane vukovarskoga Sajmišta redatelja Vladimira Andrića.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 15:26)
U OBŽ 45 novooboljelih

Kod novih 45 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:48)
Potpisan ugovor za projekt „Kultura u pokretu“ Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci

Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci odobren je projekt naziva „Kultura u pokretu“, a ugovor su danas 16.rujna,  u Zagrebu potpisale ravnateljica Vedrana Lugić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Krajem 2020. godine Ministarstvo kulture i medija je raspisalo Otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali s 85% i sredstvima državnog proračuna s 15%. Projekt je krajem kolovoza odobren odlukom Ministarstva kulture i medija te su dodijeljena sredstva od gotovo 4 milijuna kuna.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:46)
U prva tri dana 300.000 samopopisanih građana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je u prva tri dana popisu stanovništva 300.000 građana pristupilo samopopisivanjem, što je ocijenio dobrim odazivom i poručio da se tako štedi vrijeme i energija, javlja Hina.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:14)
U Hrvatskoj 1369 novih slučajeva koronavirusa, devetero umrlih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.369 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet je osoba preminulo, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:32)
Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje

U Vukovaru se održava dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, čiji je domaćin tvrtka Tehnostan.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:27)
Zaklada "Hrvatska za djecu": Dodjeljuje se stotinu učeničkih stipendija

Zaklada “Hrvatska za djecu” kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do današnjih dana, Zaklada je na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna te svojim programima pomoći dotakla živote više od 60 tisuća djece i mladih osoba.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 11:35)

Tvrtka Stari grad priprema gradnju nove proizvodne hale

U tijeku je asfaltiranje dvorišta U tijeku je asfaltiranje dvorišta Milan Paun

Obrt za trgovinu i izradu ambalaže od plastike Stari Grad, koji posluje u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, investirao je 2,5 milijuna kuna u proširenje poslovanja dogradnjom hale i uređenjem dvorišta.

Vlasnik tvrtke Miroslav Francuzević rekao je da se bave recikliranjem neopasnoga otpada te proizvode folije i različite najlonske vrećice koje prodaju na hrvatskom tržištu.  

„Napravili bismo još jednu halu površine 700 četvornih metara, u njoj bismo također reciklirali. Nadam se da ćemo izgradnju dovršiti do kraja godine“, rekao je Francuzević.

U tijeku su radovi asfaltiranja dvorišta, a radove je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicom Ivanom Mujkić.

„Ovo je lijep primjer gdje se vidi kako Grad Vukovara prati svakoga tko ima ideju i ustrajnost te uspijeva na tržištu. Obitelj Francuzević je uz potporu Grada Vukovara razvila i osnažila tvrtku, a time vukovarsko gospodarstvo činimo konkurentnijim. Ovo je prekrasna priča jer se tvrtka razvija, zarađeni novac ulaže dodatno u posao, a to je primjer koji treba slijediti“, izjavio je Penava.      

Stari grad sada zapošljava 14 djelatnika, a s proširenjem pogona do kraja godine planira nova zapošljavanja.

Pročitano 244 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija