Ispiši ovu stranicu

Teški prekršaji u prometu

Teški prekršaji u prometu Foto: Arhiva HRV

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su u posljednjih nekoliko dana, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske evidentirali više grubih kršenja prometnih propisa, i to prekomjernih prekoračenja brzine kretanja na cesti izvan naselja i u naselju, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i drugih prekršaja.

Policijski službenici su 30. travnja u 10,33 sati na autocesti Zagreb-Lipovac u prekoračenju dopuštene brzine kretanja zatekli 56-godišnjaka, koji je u osobnom automobilu imao ugrađen uređaj koji ima za cilj ometanje ili otkrivanje uređaja koje koriste ovlaštene osobe za nadzor prometa na cestama. Vozaču je uručena obavijest o počinjenom prekršaju s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna, te naređeno uklanjanje uređaja. 

Na autocesti je 1. svibnja u 13,08 sati zatečen i 39-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom srpskih registracijskih oznaka krećući se brzinom od 253,6 km/h. Vozaču je izdan Prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Nešto kasnije istog dana na autocesti, 40-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom upravljao osobnim automobilom  njemačkih registracijskih oznaka, dok se kao putnik u vozilu nalazio vlasnik vozila. S obzirom na utvrđene prekršaje, vozaču je izdan Prekršajni nalog s novčanom kaznom od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca, dok je vlasniku vozila izdan Prekršajni nalog s novčanom kaznom od 3.000 kuna jer je ustupio vozilo na upravljanje osobi koja nije stekla pravo na upravljanje.

U 23,09 sati 3. svibnja 51-godišnjak je na autocesti upravljao osobnim automobilom švicarskih registracijskih brzinom od 237,6 km/h radi čega mu je uručen prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

U prekoračenju dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu, 01. svibnja u 11,42 sati zatečen je 30-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 115 km/h u Bosutskoj ulici u Otoku, gdje je dopuštena brzina kretanja ograničena na 50 km/h. Vozaču je izdan Prekršajni nalog s novčanom kaznom od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Iako su za prometne prekršaje predviđene znatne novčane kazne, pojedini vozači se ne odriču činjenja prekršaja i ne mijenjaju navike kršenja prometnih propisa. S obzirom da najgrublji prekršaji doprinose događanju najtežih prometnih nesreća, policijski službenici i nadalje će provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Pročitano 748 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI