Ispiši ovu stranicu

Cijepljen svaki peti građanin Hrvatske

Cijepljen svaki peti građanin Hrvatske Foto: Arhiva HRV
Hrvatski zavod za javno zdravstvo izvijestio je kako je do sada cijepljen svaki peti građanin Hrvatske. Prema podacima s platforme eCijepih, na dan 30.travnja, u Hrvatskoj je 20.9% odraslog stanovništva primilo najmanje jednu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19. 
Prema podacima s platforme eCijepih, na dan 30. travnja 2021. godine, u Hrvatskoj je 20.9% odraslog stanovništva primilo najmanje jednu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19. Do sada je, sukladno Planu cijepljenja kojeg provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, cijepljen svaki peti građanin Hrvatske. Najveći obuhvat cijepljenjem postignut je u dobnoj skupini osoba od 70 godina i više, od kojih je 54% osoba primilo najmanje prvu dozu cjepiva.

Ovo su podaci koji pokazuju kako obuhvat cijepljenja raste s posebnom pažnjom prema našim najugroženijim građanima. U razdoblju od 27. prosinca 2020. do 30. travnja 2021. do sada je u Hrvatskoj utrošeno 901.120 doza cjepiva, a s obzirom na velik broj doza cjepiva koje stižu tijekom svibnja i u lipnju, dinamika cijepljenja će omogućiti cijepljenje više od 1.848.462 osobe do kraja lipnja, odnosno više od 55% odraslih osoba. Prema podacima iz središnjeg registra cijepljenih osoba e-Cijepih, 30.4. je utrošeno čak 28.394 doza dok je 29.4. ostvaren apsolutni rekord u cijepljenju s apliciranih 46.887 samo u jednom danu.

- Svakodnevno praćenje tijeka cijepljenja u Republici Hrvatskoj omogućuje nam da i nadalje učinkovito upravljamo organizacijom i provođenjem programa cijepljenja u kojem nam je cilj do kraja lipnja cijepiti više od polovine punoljetnih građana naše zemlje - istaknuo je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te dodao kako se od idućeg tjedna povećava broj cjepnih mjesta u cijeloj zemlji i obuhvat cijepljenih građana, jer nam pristižu znatno veće količline cjepiva svih vrsta u odnosu na dosadašnje razdoblje. 

Pročitano 973 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI