Ispiši ovu stranicu

Vukovarskim poduzetnicima novih 1,1 milijun kuna potpora

Vukovarskim poduzetnicima novih 1,1 milijun kuna potpora Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te pročelnicom Upravnoga odjela za gospodarstvo i međunarodnu suradnju Marijanom Grubišić, predstavio je Drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima na području grada Vukovara za 2021. godinu.

Prvi je javni poziv za takve potpore u vrijednosti 2,7 milijuna kuna  u potpunosti iskorišten i zatvoren, pa je u gradskoj upravi osigurano dodatnih 1,1 milijun kuna  za vukovarske poduzetnike.

- Grad s prvim i ovim drugim pozivom izdvaja za gospodarstvo u ovoj godini ukupno 3,8 milijuna kuna.  Vukovarsko-srijemska županija izdvaja 480 tisuća kuna za gospodarstvo  na području pet gradova i 26 općina. Dakle, Grad Vukovar 800 posto više nudi za svoje gospodarstvenike. Ovo govorim ne da bih omalovažio sredstva koja dotira i planira županija, nego da bismo razvili svijest unutar grada kolika sredstva izdvajamo. Ova brojka od 3,8 milijuna kuna govori dovoljno za sebe, a kome to nije jasno neka usporedi s iznosom kojeg daje Vukovarsko-srijemska županija i sve će mu biti jasno – poručio je gradonačelnik Penava.

Svi su uvjeti identični prošlom pozivu, naglasila je zamjenica gradonačelnika Mujkić.

- Uvjerena sam  da će ova sredstva biti iskorištena  u vrlo kratkom roku zato smo poziv i  otvorili na osam dana. Poduzetnici koji nisu prošli u prvom krugu potpora, svoje prijave mogu slati od ponedjeljka 19.travnja zaključno s 26.travnja – naglasila je Mujkić, dok je pročelnica Grubišić dodala da  u ovom pozivu ne mogu sudjelovati oni poduzetnici koji su već primili sredstva u prvom pozivu.

Sve informacije o ovom pozivu za bespovratne pozive poduzetnicima mogu se pronaći na službenom portalu Grada Vukovara.  

Pročitano 571 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar