Ispiši ovu stranicu

Božinović: Produžujemo mjere koje su na snazi

Božinović: Produžujemo mjere koje su na snazi Foto: Arhiva HRV

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u četvrtak da se produžuju mjere koje su na snazi danas do ponoći, istaknuvši da neće biti pooštravanja mjera na nacionalnoj razini, već po potrebi od županije do županije, prenosi HINA. 

- U ponoć ističu mjere i mi ćemo ih produžiti u onom izričaju u kojem su na snazi. Uvijek postoji mogućnost dodatnog angažiranja s nacionalne razine - rekao je Božinović novinarima nakon sjednice Znanstvenog savjeta Vlade.

Na savjetu se razgovaralo o tome kako se trenutno razvija situacija sa širenjem zaraze koronavirusom, a Božinović je rekao da su članovi Savjeti pohvalili pristup prema županijama.

Županijski stožeri će, dodao je, ovisno o epidemiološkoj situaciji donositi strože mjere, koje su u ovom trenutku isključene na nacionalnoj razini.

Konstatirao je različitu situaciju po županijama, pa imaju iskustva s takvom primjenom mjera. U ovom trenutku najoštrije mjere su u Primorsko-goranskoj županiji.

- Imate županije koje imaju nisku incidenciju i one koje su krenule s oštrim mjerama i već se vide rezultati. Nema puno logike donositi nacionalnu strožu mjeru koja će se primjenjivati u svim županijama - ustvrdio je Božinović.

Drži da će s takvim pristupom uz stalni nadzor i komunikaciju pronaći i održati ravnoteža između zaštite zdravlja ljudi i zdravstvenog sustava i održavanja ekonomskih aktivnosti.

Pročitano 787 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI