NAJNOVIJE
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)
Lokalni izbori: Zadnji dan izborne promidžbe

Još samo u petak, političke stranke i kandidati mogu uvjeravati birače da su baš oni pravi izbor za njihovu lokalnu vlast, a u ponoć s petka na subotu počinje izborna šutnja uoči nedjeljnih lokalnih izbora, prenosi Hina.

(Petak, 14 Svibanj 2021 07:59)

Identificirani posmrtni ostatci hrvatskog branitelja iz pojedinačne grobnice u Bogdanovcima

Identificirani posmrtni ostatci hrvatskog branitelja iz pojedinačne grobnice u Bogdanovcima Foto: MHB

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Uprave za zatočene i nestale, 15. travnja 2021. na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka hrvatskog branitelja nestalog tijekom Domovinskog rata 1991. godine i ekshumiranog iz pojedinačne grobnice u Bogdanovcima pokraj Vukovara. U priopćenju ministarstva stoji:

„Uz članove obitelji poginulog hrvatskog branitelja, identifikaciji su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ivona Paltrinieri, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih u nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir te predstojnik Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku prof. dr. sc. Milovan Kubat.  
     
Izražavajući sućut obitelji, ministar Medved izrazio je zadovoljstvo konačnim rješenjem ovog slučaja te istaknuo posvećenost i upornost nadležnih tijela Republike Hrvatske predvođenih Ministarstvom hrvatskih branitelja u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnog pitanja, usprkos svim izazovima.
-Nećemo stati ni posustati u potrazi za nestalima sve dok ne pronađemo i posljednju osobu s još uvijek predugog popisa osoba za kojima Republika Hrvatska traga od Domovinskog rata - poručio je ministar Medved tom prilikom. Istaknuo je kako se značajnim ulaganjima u modernizaciju i opremu DNA laboratorija nastoji unaprijediti proces identifikacije te je ujedno najavio nove identifikacije do kraja ovog mjeseca.

Identifikacija je provedena sukladno svim epidemiološkim mjerama kako bi se minimalizirala mogućnost rizika od zaraze, a obitelji omogućila dostojna sahrana stradalog člana obitelji.

Ministarstvo hrvatskih branitelja, kao i u dosadašnjim slučajevima, organizirat će pogrebnu skrb te će cjelovitu dokumentaciju dostaviti nadležnim istražnim i pravosudnim tijelima za potrebe poduzimanja radnji iz njihove nadležnosti.

Nakon ove identifikacije, u Evidenciji osoba nestalih u Domovinskom ratu njih je 1467, kao i 401 zahtjev za traženje posmrtnih ostataka smrtno stradalih osoba za koje nije poznato mjesto ukopa, što ukupno čini još 1868 neriješenih sudbina osoba iz Domovinskog rata.“, stoji u priopćenju Minsitarstva hrvatskih branitelja.

Pročitano 153 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija