Ispiši ovu stranicu

Vlada odlučila: Na birališta izlazimo 16. svibnja

Biramo gradonačelnika i župana  Biramo gradonačelnika i župana Milan Paun

Vlada je za nedjelju, 16. svibnja, raspisala lokalne izbore te donijela odluke o visini naknade troškova izborne promidžbe.

Izbori su raspisani za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te za izvršnu vlast, odnosno za općinske načelnike, gradonačelnike i župane kao i njihove zamjenike, zatim i za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda.

Pravo na naknadu na izborima za članove predstavničkih tijela imaju političke stranke i liste skupine birača koje dobiju najmanje jednog člana predstavničkog tijela, a za svakog člana ona iznosi minimalno 1000 do maksimalno 10 tisuća kuna.

Na izborima za općinskog načelnika, gradonačelnika i župana te njihove zamjenike pravo na naknadu imaju kandidati koji dobiju najmanje 10 posto važećih glasova birača od ukupnog broja birača koji su izašli na izbore.

Isto pravo ostvaruju i kandidati za zamjenika općinskog načelnika, gradonačelnika i župana koji se kandidiraju iz reda pripadnika nacionalnih manjina te iz reda pripadnika hrvatskog naroda.

Pročitano 442 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun